0

З вездите у нас обожават да рисуват телата си с мастило по специални или не чак такива поводи. Какво си татуират и какви символи крият картинките „Телеграф“ се разрови под дрехите и в историите им.

Пръчица

Рапърът Атанас Колев си татуира едно от заклинанията на Хари Потър – Протего. Заклинанието е магия, която действа като невидим щит и предпазва от някои по-леки проклятия. Татусът се намира на гърдите на изпълнителя. Известен факт е, че певецът е голям почитател на фентъзи романа. Под надписа „Протего“ има нарисувана и вълшебната пръчица на Хари Потър. Татуировката на гърдите на тийнидола предизвика хиляди лайкове и коментари. „Показа един татус и на това съм доволна“, написа фенка на Наско. Изпълнителят определено е фен на Хари Потър. Преди време той посети най-големия музей на гимназия Хогуордс и се докосна до магическата пръчка. „Пръчката избира вълшебника“, похвали се тогава той. За Хелоуин Колев отново заложи на любимия си герой и се маскира досущ като него. Тогава подходи с чувство за хумор и написа: „Тази година ме домързя да се костюмирам и реших да бъда себе си“, снимайки се с нарисуван белег като на Хари. Последния си рожден ден той отново посвети на магическия герой.

Еслем

Хитовият попфолк изпълнител Фики Стораро татуира името на дъщеря си Еслем върху лявата си ръка. Освен името той добави послание към татуса, което умили феновете му и показва колко е силна любовта между баща и дъщеря. По време на последното участие на Фики в култов столичен клуб репортер на „Телеграф“ забеляза надписа на лявата ръка на изпълнителя, който гласи: „Никой на този свят не обича момиче повече, отколкото нейният баща. Еслем“. Екип на медията ни се свърза с него, а той сподели: „Не е отсега, от 5-6 месеца е, просто никой не го е забелязал явно. Най-милото в момента вкъщи е тя“, добави тогава изпълнителят. Певецът не крие, че семейството е най-важното нещо за него и че използва всяка свободна минута, за да е с жена си и децата. Преди време направи татуировка с името на сина си Тони върху пръстите на същата ръка. Момченцето е кръстено на дядо си - Тони Стораро, и по този начин Фики уважи и бащиното име.

Свобода

Наскоро звездата на тениса Григор Димитров взриви мрежата със снимка, на която позираше прегърнал новата си любима. Особено впечатление тогава направи татуировката му. Григор е нарисувал перо. Картинката започва от левия му хълбок, влиза в гащите му и остава загадка за очите на феновете до къде точно стига. Макар да видя бял свят, наскоро се оказва, че картинката е направена преди доста време. Тенисистът я направил още преди 10 години, когато успя да омае руската топтенисистка Мария Шарапова. Перцето се показа леко и на корт в Америка миналата година, докато Димитров загряваше гол до кръста. Татуировките на пера могат да имат няколко значения, но без съмнение на първо място винаги се свързва със свободата. Перата принадлежат на птиците и те се възприемат като свободни животни, тъй като имат способността да летят. Какво е посланието на перото на Григор остава само да гадаем.

Избрано

Димитър Бербатов е вманиачен по ефектни татуси. На ръката му е изрисуван специален китайски йероглиф, който според познавачи на символика го пази от уроки и контузии. Бербатов започна серията си с татуировка на дясната ръка преди доста години. Една от първите бе със значение „един от избраните”. На другата му ръка пък пише „всичко е позволено”. Любопитен момент е, че след като мина модата на китайските букви, Бербатов заличи татуса, като на негово място се появи по-актуалният днес християнски кръст, който отново има за цел да го пази.
Спортистите ни като цяло си падат по татуировките. Ивет Лалова е поредното потвърждение за това. Най-бързата бяла жена в света има доста любопитна татуировка. Красивата ни лекоатлетка си е изписала на лявото ходило Шекспировата мисъл Time does not have the same appeal for everyone: „Времето няма една и съща стойност за всички”. По тялото й има още два татуса - слънце около пъпа и китайски символ за сила на крака.

Love

Джулката и последната й любов - полицаят Теодор Гецов, се белязаха завинаги с обща татуировка. Двамата увековечиха обичта си като изписаха с мастило Love. Те разцепиха думата и Гани взе първите две букви, а Теодор вторите две. Татуировката е разположена на двата им показалеца, за да може когато се хванат за ръце, думата да се съедини.

Актрисата Луиза Григорова има подобна картина заедно с половинката си Мартин Макариев. Тя избира да си нарисува т.нар. matching tattoo. При този стил рисунката започва от тялото на единия и завършва върху тялото на другия. "Луиза е написала символа "Ин и Ян" противоположности, които са част от едно цяло. Рисунката започва от ръката на Макариев и продължава към нейната.

Роза

Ексцентричният Иво Димчев е нашарил главата си с множество точки и чертички. Наскоро той дори добавил още няколко. Ексцентричният изпълнител провокира мрежата и феновете си преди време, когато взе решението да нарисува главата си. „Новата ми прическа“, написа под снимка на голата си глава, нашарена с мастило.

Преди време рапърът Венци Венц също изненада феновете си с татуировка на лицето. Тя е под формата на роза, а статусът към поста гласи: "Първото мастило в/у лицето ми. Урок за Розата на Малкия Принц. Онази, която дори на фона на градина от рози, остава неповторима и му липсва... защото е специална, защото е неговата. Специални благодарности на любимия ми тату артист в б.г.", обясни тогава той.

Жената на Криско трие татуси с лазер

Любимата жена на рапъра Криско – Цвети, призна, че започнала да трие старите си татуировки. „Днес реших, че постепенно ще махам татуси. И не мога да излъжа - боли си. Важен е резултатът все пак“, написа Цвети и публикува снимка преди и след. Тя е решила да заличи надписа De Integro, което означава „Започване отначало“.

Досега тя е минала само една процедура с лазер за премахване на мастилото, а й предстоят поне 6 минимум. На въпрос от последователи в Инстаграм каква е причината да го направи, тя отговори: Когато съм си правила татусите, съм била на 20 години и съм им придавала смисъл, който към днешна дата няма стойност. Изглеждат зле или не са направени както трябва.

Черната Златка има над 20

Черната Златка и тайното й гадже се фукат с нови татуировки. Двамата са изписали „Ти и аз в себе си“, а за шрифт е използван почеркът на моделката. Нейната се намира под гърдите от страната на сърцето. Пак там, малко по-нагоре преди време тя сложила още един татус, посветен на новия си любим – две черни сърца и знака на безкрайността. Третата рисунка, посветена на любимия човек, е на безименния й пръст. Златка открай време е известна със страстта си към татусите. Хубавицата има над 20 картинки и по думите й не съжалява за нито една от тях. "Всяка значи нещо за мен", споделя преди време Димитрова. Veni, vidi, vici е една от първите. Думите на Юлий Цезар си пише, след като печели конкурса „Мис Плеймейт“.

*Василена Маринова