0

Netflix пусна кадри от първите четири епизода от предстоящия шести и последен сезон на сериала „Короната/The Crown”, чиято премиера е на 16 ноември.

На тях са Даяна (Елизабет Дебики) и нейните синове на почивка със собственика на Harrods и Ritz Paris Доди Ал Файед (Салим Доу) и семейството му в Южна Франция през юли 1997 г. Именно там Даяна и Доди прекарват времето си заедно, преди тя да се върне сама за втора средиземноморска ваканция с Доди, което води до тяхното съдбовно нощно пътуване до Париж и фаталната катастрофа.

Netflix

Снимките, както и официалният плакат за сериала, публикуван миналата седмица, показват Даяна и Доди във вода и в кола, облечени в костюмите, с които са били по време на катастрофата.

„Мисля, че е наистина уникално предизвикателство за един актьор да изобрази тези дни“, казва Дебики за работата си по сериала, създаден от Питър Морган. „Просто се доверих на емоционалния сценарий на Питър, който той създаде, за да го следваме през цялото това време.“ „Това е неговата интерпретация и мисля, че има емоционален смисъл за мен, така че се придържах към нея."

Елизабет Дебики признава, че преди да се присъедини към проекта, тя дори не осъзнавала колко значима е „принцесата на народа“ за обикновените хора.

Репутация

Шестият сезон обхваща периода от края на 90-те до началото на 2000 година. Сериалът ще покаже политическите и лични събития от живота на кралското семейство по това време, които са повлияли на образа им в медиите. Особено внимание ще бъде отделено на фигурата на принцеса Даяна, която застрашава доброто име на семейство Уиндзор, но дори и след скандалния развод с принц Чарлз продължава да получава подкрепа и любов от публиката. Пресъздадена е сцена по известната снимка на принц Чарлз (Доминик Уест), позиращ със синовете си по време на почивка в Шотландия, докато папарашки снимки на Даяна и Доди на яхта заляха вестниците.

Създателите са решили да подходят деликатно към темата за смъртта на Даяна от уважение към кралското семейство и образа на принцесата.

Финал

Втората част от шест епизода на шестия сезон на „Короната“ ще излезе на 14 декември. Тя ще се фокусира върху развитието на отношенията между принц Уилям, който се опитва да се възстанови от смъртта на майка си, и настоящата му съпруга Кейт Мидълтън. В края на 90-те и двамата учат в университета Сейнт Андрюс.

Netflix

Зрителите ще видят и сватбата на принц Чарлз и Камила Паркър Боулс. Според Клаудия Харисън, която изигра ролята на дъщерята на Елизабет II, принцеса Ан, сцената на кралската сватба е била последната в снимките на новия сезон. Сватбата е заснета в Йоркската църква. Интересно е, че сватбата на Даяна и Чарлз не беше показана в четвъртия сезон на поредицата: създателите смятаха, че така или иначе всеки може да види този празник, тъй като документалните видеоклипове са публично достояние.

Семейство

В ролята на кралица Елизабет II в шестия сезон е Имелда Стонтън. Джонатан Прайс ще се превъплъти в принц Филип, Ед Маквей ще се превъплъти в принц Уилям, а Лутър Форд ще се превъплъти в принц Хари.

Netflix

Премиерата на първия сезон на “Короната“ беше през ноември 2016 г. Това е един от най-скъпите проекти на Netflix, като бюджетът за всеки епизод от сериала е над 5 милиона долара. Шестте сезона на „Короната” показват историята на британското кралско семейство от 40-те години на 20 век до началото на 21 век.

Снимките на шестия сезон бяха спрени поради смъртта на Елизабет II. Така създателите засвидетелстваха уважение към монарха и кралското семейство.

Netflix