0

И зключително стилни и модерни, огледалата с кръгла форма са най-желани от страна на потребителите. С допълнително осветление или елементи, които разширяват и разчупват облите линии, този тип се налага бързо и успешно. Добрата новина е, че пасват на всеки интериорен стил, както и във всяко едно от помещенията - от просторна всекидневна до тясна баня.

Визия

Ако правите ремонт, освежавате дома си или просто се нуждаете от ново огледало, то трябва да съобразите неговия вид и размер с дизайна на стаята. По отношение на всекидневната - мястото, където обикновено прекарваме най-много време сами или с близки и приятели, популярни са така известните пчелни пити. Огледалното пано се продава на части или вече свързано, в зависимост от широчината. Тези форми, дори в не идеален кръг, създават усещане за стилна и елегантна линия, даваща представа на посетителите, че домът се управлява от домакин - естет! Страхотно стоят и в коридора, но повечето жени и мъже залагат на големи огледала в зоната, тъй като от една страна проверката преди излизане е важна, а от друга оптически увеличеното пространство им действа благоприятно. 

Облите форми са много подходящи за стаите, в които си почиваме, слушаме музика или гледаме филми. Те не създават контраст, не привличат вниманието ни с остри ъгли или масивна украса, ето затова в перфектната си форма са подходящи и за най-личната ни територия - спалнята. Единствената особеност тук е, че много често огледалата в спалнята се използват от дамите, когато извършват сутрешния си тоалет, това налага вграждането на допълнително осветление. 

Бялата светлина е подходяща и за банята, където повечето хора монтират огледала в перфектен квадрат или правоъгълни, сочи проверка на изданието. Баните с кръгли огледала трябва да са прекалено просторни, нещо, което модерното строителство не предлага. 

Детайл

Ако искате да приковете погледите на гостите, то заложете на арт визия. Определено тя не е най-удобната, що се отнася до оглеждане, тъй като често пред огледалото минават украски, но пък създава величествен вид. Бихте могли да запазите баланс между винтидж и ново, като изберете огледало, което е разширено чрез елементи, но основата му се запазва голяма и чиста. 

Нашият съвет е да заложите на плоско огледало, но ако предпочитате сферични, то в този избор няма нищо лошо. Трябва да знаете, че става дума за вдлъбнати, приближаващи или изпъкнали повърхности. В този случай предметът, който се намира в близост, е недействителен и увеличен. Обикновено този модел се използва за бръснене, но тенденцията не го налага дори в банята.

По отношение на рамката трябва да отбележите, че среброто има най-голяма степен на отразяване, т.е. използва се включително и за декоративни цели. Каквото и да изберете, запомнете само едно - вашият дом е вашата крепост и трябва да изглежда добре! 

Домашен трик с чай за блясък

Домакините днес не харесват старите методи за почистване, не им вярват и не ги намират за правилни, но повярвайте - те  изпълняват стъпките под конец в случаите, когато е твърде късно и трябва да повторят процедурата няколко пъти. Най-популярните домашни трикове за почистване са с чай, кафе и картоф. Упоритите замърсявания изчезват бързо и лесно, когато използвате повторно вече употребените пакетчета от чай или кафе. За целта трябва да ги накиснете в гореща вода и с получената течност и помощта на мека кърпа да почистите огледалото. След това е необходимо да подсушите с микрофибърна кърпа или вестник. Блясъкът ще е налице, може да използвате и сварен картоф, трябва само да натъркате повърхността с него, да измиете с хладка вода и да подсушите.

*Алина Динева