0

Д амските сака с къса дължина отново ще превземат подиума. Предложенията в черно, бяло и модната за сезона топла палитра ще накарат представителките на нежния пол да обърнат поглед към една позабравена, но стилна визия.

Блясък

Когато става дума за бизнес визия, то отговорът е – черно! Без значение, че топлите месеци, в които традиционно властват светлите цветове, наближават, класиката продължава да има своите верни привърженици. При повечето модели линиите са прави, а ръкавите до китката. Не се наблюдава излишна помпозност в областта на раменете, както и допълнителна декорация като нашивки, мъниста и пайети. Не така обаче стои въпросът при търсенето на елегантност. Повечето жени се осмеляват да заложат на бляскави предложения, някои от които хит през 80-те. Други са обновени, като запазват сиянието си. Водещи при тях са вградените камъни и играта на различни плетки. Като цветове – основни са кафявата гама и златистите отенъци. Дизайнерите сюрпризират по-изтънчените дами с яки и джобове в асиметрични форми, разлика в ляв и десен профил, както и съчетанието на широки и тесни форми.

Пайетите не са демоде.

 Пайетите не са демоде.

Сред украшенията се нареждат масивните копчета. Разположени от 3-5, те са перфектният завършек.

По отношение на спортните модели – цветовете са светли, ръкавите ¾, а палитрата разнообразна. Не се наблюдават комбинации на ярки нюанси.

Смелите дами блестят буквално и преносно.

 Смелите дами блестят  буквално и преносно.

Комбинация

През този сезон водещо ще остане съчетанието с панталон с висока талия. Нашият съвет е да заложите на широки крачоли. Плюсът е, че прикриват несъвършенствата като прекалено слабите крака или пък закръглените форми. Любопитна подробност е, че бихте могли да комбинирате този аутфит както със спортни обувки, така и с високи токчета. Според дизайнерите е въпрос на личен избор. Предпочитан вариант е сако и дънки. Тук крайният резултат зависи от стила на дрехите. Не залагайте на твърде обикновени дънки, част от ежедневния гардероб, и на връхна дреха, свалена от витрината на някой лъскав бутик. Балансът е водещ при създаването на успешен вид и не бива да го нарушавате.

Комбинирайте с панталон с висока талия.

 Комбинирайте с панталон с висока талия.

Поддръжка

Всяка дреха притежава своите особени характеристики. Много от жените и мъжете не обръщат внимание на етикета, след което перат дрехите си на обикновена програма. Това е една от най-честите причини някои от попаденията ви да понесат непоправими щети. За да избегнете всяка опция, която би нарушила вида на саката, перете на ръка или използвайте щадящ метод – като програма на не повече от 30 градуса и течен перилен препарат. Забравете за сушилнята. Макар да спестява време и до голяма степен да дезинфекцира плата, тя влияе на материята негативно. Често дрехите се свиват или деформират.

След като намерите своя начин за поддръжка, не забравяйте да поставите ароматизатор в дрешника си. Ако не обличате често връхните си дрехи, то задължително проветрявайте помещението поне веднъж на десет дни. Така ще си гарантирате добър вид и усещане за свежест.