0

Д ревните славяни не са можели да си представят живота без амулети. Съвременният свят, който вярва не във висшите сили и енергии, а в науката, е позабравил за старите традиции. Но нищо не пречи да се обърнете към опита на вашите предци, особено ако това не изисква специални усилия или сериозни инвестиции.

Не, няма нужда да правите куклички от глина или да лепите талисмани от камъни. Вместо това ще ви кажем кои живи растения ще украсят дома ви и в същото време ще го защитят. Поне така смятат експертите, които все още изследват темата за амулетите. Разбира се, те често спорят помежду си и затова понякога между професионалистите възникват противоречия, които подвеждат всички останали. Ще премахнем всякакъв негативизъм и скептицизъм и ще се съсредоточим върху доброто, тъй като сме убедени, че винаги има повече от него. Но дори ако защитните свойства не проработят, няма страшно. Растенията в къщата винаги са източник на позитивизъм. Те носят част от дивата природа в бетонната джунгла и имат благоприятен ефект върху собствениците на къщата, освобождавайки кислород, намалявайки нивото на въглероден диоксид, радвайки окото с приятен външен вид и аромат.

1. Обичка

Фуксията (Fuchsia), наричана по народному обичка, не само изглежда красива, но и разпръсква застояли енергии, което помага да се излезе от кръга на неприятните събития.

ISTOCK

2. Мушкато

Поверие гласи, че мушкатото пъди злите сили от дома. Затова стари хора препоръчват във всяка къща да има по една саксия, най-добре на прозореца, балкона или до входната врата.

ISTOCK

2. Африканска теменужка

Африканската теменужка (Saintpaulia), наричана още сенполия, сентполия или сантапаулина, носи хармония и помага да се отървете от лошите мисли. А бялата теменужка пази по-специално децата в дома.

ISTOCK

4. Кактус

Кактусите защитават къщата от извънземни енергии. Вярно, не само от отрицателни, но често и от положителни. Следователно те не се поставят на тези прозорци, зад които има красива, приятна за душата гледка.

ISTOCK

5. Каланхое

Каланхоето е естествен антидепресант. Край него собствениците се чувстват по-щастливи.

ISTOCK

6. Монстера

Това вечнозелено растение неутрализира всяка бъркотия. А обратното на хаоса е хармонията, която всъщност внася в къщата.

ISTOCK

7. Фикус

Някои се забавляват да се снимат зад фикуса в парламента. С дребната подробност, че се снимат до палма, което издава цветарско невежество. Всъщност фикусът е едно много полезно растение, което защитава енергийното поле на човека от разрушаване.

ISTOCK

8. Традесканция

Това симпатично растение е необходимо на тези, които са заобиколени със завистливи комшии или роднини, неутрализира лошата им енергия.

ISTOCK

9. Камелия

Тя не позволява на емоциите отвън да проникнат в стаята. Това прави собствениците по-независими и им дава спокойствие.

ISTOCK

10. Цикламата

Тя помага на тези, които търсят вдъхновение. Предпазва от разочарования и подобрява енергията на апартамента.

 

ISTOCK

11. Азалия

Азалията е енергийно мощно растение, което отблъсква завистниците от собственика си и служи като противоотрова на тяхната жлъч и злоба. Цветето също ще помогне срещу лоши мисли и ще предпази от измама.

 

ISTOCK

12. Бегония

Бегонията успокоява хората, предотвратявайки скандали. А кралската бегония е способна да трансформира негативните неща в положителни.

 

ISTOCK

13. Папрат

Стайната папрат е растението, което не знаем дали е добре да е вътре или вън от дома. Казват, че ако е поставена на правилното място, балансира положителните и отрицателните енергии. Но според други източници е енергиен вампир и изсмуква живителните сили на обитателите на дома, така че...