0

В секи човек си има хоби. Това са онези занимания, които ни карат да се чувстваме щастливи. Независимо дали става въпрос за музика, литература, фотография, пътешествия, готварство или друго. Всичко любимо заслужава своето място не само в сърцето, но и в дома ни. Ето защо можем да превърнем нашето жилище или поне малко кътче от него в музей на собственото ни хоби. Нужно е само малко въображение, за да разкрасим помещенията и да създадем нещо специално.

Мотив

Ако музиката е ваша страст, едно от най-простите неща, които можете да направите, е да я „вградите“ в някоя от стаите. Вариантите са безброй. В случай например, че свирите на нещо, то може да се превърне в основен мотив. Има чудесни завеси, килими и декоративни възглавници, имитиращи пиано, барабани и др. В интернет дори се продават уникални малки китари, които имитират оригиналните модели на редица музиканти от най-известните световни банди.

Ако пък сте от късметлиите, които все още пазят по села, тавани и мазета вещи от миналото, то задължително трябва да ги преровите. Старите и неработещи винилни плочи могат да се превърнат в нов „тапет“ на стената ви. С големи количества може да покриете някоя малка стена или колона в дома ви. Можете да залепите плочите или да ги „окачите“ на пирони. В случай пък, че разполагате само с 2-3 винила, изработете си от тях стенен часовник или просто ги поставете като картина на стената. Независимо от това кой начин ще изберете, бъдете сигурни, че това ще е един от основните акценти в дома ви. Можете да замените плочите и със CD-та. Старите радиа, касетофони, магнетофони и грамофони също са чудесна декорация.

Акцент

Ако пък най-голямата ви любов е литературата, то със сигурност имате купища книги, които скучно сте подредили по рафтовете. В мебелните магазини обаче вече се предлагат страхотни малки библиотеки в различни форми, като такива, наподобяващи дърво например. С тях освен че ще обновите част от интериора, ще превърнете книгите в акцент във вашето жилище. А нали точно това е целта? Друг вариант е да си направите един чудесен кът за четене, с удобно кресло и красива лампа. Можете да оцветите това „ъгълче“ от стаята в ярък и различен цвят, за да се отличава още повече.

Ако пък обичате да се вихрите в кухнята, това хоби също крие десетки възможности за „интегриране“ в интериора на дома. Така например черпакът може да е чудесна закачалка за коридора или пък поставка за вашите ключове. Тиганът пък с лекота може да бъде превърнат в рамка, като залепите в него ваша снимка и го окачите на стената.

Арт

В случай, че всичките ви спестявания отиват за самолетни билети и екскурзии, то вашият дух на пътешественик със сигурност трябва да влезе и в дома ви. Направете си кътче с карта на света, на която да отбелязвате всички места, посетени от вас. Натрупайте стари куфари един върху друг и събирайте в тях спомени от пътуванията ви. Поставете глобус на видно място в дома си или си направете колаж от снимки пред различни забележителности.

Като споменахме снимки, ако вашата слабост е фотографията и сте от хората, които искат да запечатат всеки миг в кадър, то имате огромен избор от възможности да преплетете вашето хоби в интериора. Стари фотоапарати, лентови филми, моменти снимки или фотографии в рамки. Всичко това може да краси помещенията, да виси от тавана, да бъде поставено във витрина и дори под стояща лампа, която като прожектор да осветява артистичните ви произведения. Няма значение как точно ще обсипете стаите в дома си с любими неща. Важното е вашето жилище да показва вашата страст и идентичност. Какъв по-лесен начин да го постигнете от това да превърнете стаите в музей на собственото си хоби.