1

Г руповият секс води класацията за най-често срещан сексуален фетиш или фантазия.

Двойките обикновено прибягват до секс с повече партньори или за да възпламенят пламъците на страстта, или да експериментират с нови.

Pixabay

Вариации

Освен това няма нищо по-еротично от това да гледате как партньорът ви е доволен от някого другиго. Ако мислите, че вашият момент да се впуснете в подобна авантюра е дошъл, трябва да знаете, че няма универсален подход: груповата игра може да варира в зависимост от сексуалността, пола и други дейности, както и от участниците в нея.

Когато сте на прага да опитате групов секс за първи път, трябва да имате предвид много неща, за да знаете откъде да започнете или какво точно включва. Сексуалните игри в група могат да имат много варианти. Добре познати са тройката, четворката, а за по-напредналите – оргиите и секспартитата. Добре е да сте подготвени за всеки един от тях, за да знаете в какво точно се впускате и фантазията ви да не се превърне в кошмар.

Рутина

Ако се възбуждате от идеята да играете с двама души едновременно, тройките може да са точно това, което търсите. Тройките са чудесни за двойки, които искат да изследват своята сексуалност и искат да въведат някой нов, на когото да се насладят и двамата.

Ако сте заедно от дълго време и връзката ви е влезнала в рутина, то сексът с трима може да бъде изключение или да се превърне във ваш ритуал за развлечения. Няма граница по пол, възраст за това кого ще присъедините към тройката.

Любопитството е най-големият стимул за тези, които влизат в интимна тройка. Мисълта да правите секс с някого другиго, вероятно някой от същия пол, е примамлива за доста хора. Изпълнението на фантазията ви да правите секс с някой, който споделя един и същ полов орган като вас, може да бъде интересен и забавен спомен за двойките, преди да прекарат живота си заедно.

Pixabay

Има много причини за това да направите тройка. Независимо от това, всички те сочат към една и съща крайна цел - да имате уникално и различно сексуално изживяване. Един от плюсовете да включите втори човек от същия пол в сексуалната игра е, че ще опознаете тялото си и как да се наслаждавате.

Някои ерогенни зони може да се окажат новина за вас. Като го изпробвате на някой друг, вие знаете какво потенциално може да бъде гореща точка за вас и да подобрите качеството на бъдещия ви сексуален живот.

Люлеене

Ако тройката е нещо, през което сте минали и искате да надградите, това ви е време за четвърти в люлката или така нареченото „люлеене“. Четворките обикновено се случват между две двойки, които си разменят партньорите едновременно.

Разбира се, че можете да опитате и с двойка и двама несемейни души или просто да се съберат четирима необвързани по сходни интереси. Четворките могат да бъдат чудесен вариант за двойки, които искат да правят секс с други хора във връзки с ясно дефинирана динамика и правила.

Докато ниският брой партньори може да привлече вниманието ви и да създаде интересна сексуална игра, повече от четирима партньори могат да накарат ситуацията да загуби контрол и вече говори за групов секс. Докато тройките или четворките помагат за обогатяване на сексуалното преживяване и затвърдяване на отношенията, това може да ни накара по един своенравен начин да изпитаме разочарование. Затова бъдете нащрек.

Риск

Къде се крие рискът? Когато се занимавате с групов секс като мъж във връзка, не само рискувате да се разболеете от полово предавани болести, но и ситуациите след секс често се усложняват емоционално. Интимността, споделена при моногамния секс, може да се загуби завинаги.

Психологическите проучвания, проведени за оценка на ефекта от груповия секс в обвързани взаимоотношения, показват, че груповият секс има тенденция да се отмени в повечето отношения. Често двойките, които са вкусили тръпката от групова интимност, са склонни да бъдат разочаровани от връзките си. Това доста често води до отчуждения. Сексът с множество партньори все пак има своята тръпка.

 

*Автор: Василена Маринова