0

Н овото правителство на България има шанс за по-дълъг политически живот от очакваното, ако прескочи своя Рубикон. Той ще бъде в края на август или началото на септември. Това разкриха два прогностични метода - астрологичен и нумерологичен.

Клетвата

Хороскопът на коалиционния кабинет „Денков-Габриел“ (по името на двамата си ротационни премиери) е съставен в момента на клетвата му - 6 юни малко след 16 часа. Той подсказа, че правителството между ГЕРБ и ПП-ДБ ще бъде за доброто на страната, коментира топастрологът Мира Кунева. „Оставям настрана личното си мнение, но астрологичната карта ясно показва, че това, което се случва, не е лошо за България в този момент. Отдавна говоря в свои интервюта, че в края на май и юни за страната ни ще има добри влияния. В този смисъл случващото се в политически план не го виждам като негативно. Напротив, формирането на това правителство би трябвало да е първа стъпка към нещо добро“, тълкува звездните знаци Кунева. Все пак тя предупреди, че през септември има предпоставки за сериозни турбуленции и криза. И ако те бъдат преодолени, правителството ще го бъде.

Добри влияния

„Следващият момент, който аз разчитам като тежък, е втората половина на октомври-ноември. За щастие тогава в хороскопа на страната има и добри влияния. Тогава може да има промени в кабинета“, поясни астрологът.

Заявява, че в момента на клетвата във вторник следобед планетарните фактори са били доста благосклонни. Т.е. нямало нищо, което да ориса новото правителство с негативни влияния - ретроградни планети или Луна без курс.

„Луната е в Козирог - стабилен и прагматичен знак, и прави един хубав аспект с Меркурий в Телец (договори, бизнес). Това говори, че този ден е добър за прагматични решения и сключване на важни споразумения. Да, коалицията определено не е брак по любов, но ще е по-стабилна от очакваното. Предишният ден е бил много важен, имало е доста сериозни преговори“, разкри Кунева.

Уран

Според нейните изчисления в края на юли и август също ще има поредица от важни събития. „Според мен някакви договори, нови неща ще се приемат. През септември въпреки тежката ситуация пак ще има шанс за подобрения в сферата на финансите, в икономиката. Ако правителството само не си попречи, ще изкара по-дълго от пророкуваното от някои политолози“, убедена е столичната влъхва. Все пак предупреждава, че от юли до октомври планетата на изненадващите събития Уран тръгва да сключва по-трудни аспекти. „Това ще донесе непредвидими ситуации. Може да са свързани с природни бедствия или някакви форсмажорни обстоятелства“, коментира астроложката.

Човек на ума

Относно премиера Николай Денков (роден на 3 септември 1962 г.) Кунева с изненада констатира, че такъв тип политик начело на държавата не сме имали. Със своя хороскоп той контрастирал рязко на мачовските, егоцентрични и Марсови лидери от последните години, фаворити на масовия вкус у нас.

„Денков е човек на ума. Той много мисли, анализира (заради Дева и Везни в астрокартата си). Не робува на емоциите. Не му личи, но може да понесе огромни натоварвания и стрес. Има Марс в знака Рак - никога не върви директно към целта, много премисля. Дори да срещне пречки, ще мине по заобиколна пътека, но ще достигне целта си. Слънцето и Плутон са в съвпад при него, което говори, че има контрол над себе си и над ситуацията. Не се поддава на спонтанни настроения и хрумвания. Може да изглежда бавен, скучен, сив, но това е кабинетен учен, който си пише домашните и търси точните решения“, уверява Кунева.

Отбелязва още, че новият министър-председател по рождение има и голям тригон между Марс, Нептун и Юпитер. „Хората на големите тригони са миротворци. Те са стари души, които идват с опит от минали прераждания, в които са разбрали много неща. Това ги прави не толкова амбициозни, не толкова първични. Гледат във всичко да има баланс“, изрежда Кунева кое ще помогне на родният учен в сложните и разнопосочни интереси в държавата и коалицията.

Сатурн

„Като цяло моментът на избора на Николай Денков за премиер в Народното събрание е много интересен. Сатурн му прави опозиция към Слънцето, а Юпитер - тригон към Слънце и Плутон. От една страна, това за него е възможност. Защото да започнеш нещо на щастлив Юпитеров аспект, ще рече, че съдбата ти дава късмет. От друга страна, това ще бъде нещо много трудно. По неговия хороскоп излиза, че следващият много критичен период ще бъде януари - февруари 2024 г.“, изчислява астро-експертката.

Експертен

Според нумерологът Ели Маринова новият кабинет е орисан от числото 1. То е добро за старт на нови начинания, но поставено в коалиция, енергията му показва, че всеки ще дърпа чергата към себе си. „Единицата работи самостоятелно. Ще бъде трудно. Юни месец за България носи изненади - и каква по-голяма от съставянето на коалиционно правителство след пети поред предсрочни избори.

Периодът ще е добър, при условие че се набляга на висококвалифицираните и експертни решения, а не на твърдата политика. Търсенето и постигането на разбирателство, стремежът за постигане на съгласие и примиряване на противоположностите ще проправи път за постигане на стабилност, а компроматите и взаимните обвинения ще ни връщат назад.

През юли месец ще бъдат взети важни решения, ако кабинетът е експертен. В случай че е политически (или се държи като такъв), няма да се случи най-доброто за страната ни. Много е важно до края на август да има постигнато разбирателство и ясна рамка накъде ще вървим. Защото в края на осми месец и началото на деветия ще се стигне до разрив“, предупреждава кабалистката.