0

Р ецепта на Рудолф ван Веен как се приготвя сандвич с приключенската фамилия на Монте Кристо се намира из архивите на 24kitchen.bg.

Сандвич Монте Кристо

Необходими продукти:

За хляба бриош:

  • 335 г брашно
  • сол
  • 50 мл прясно мляко
  • 1 пакетче суха мая
  • 20 г захар
  • 4 яйца
  • 235 г масло

За сандвичите:

  • 2 с.л. майонеза
  • 2 с.л. горчица
  • 200 г ементал
  • 200 г шунка
  • 100 мл прясно мляко
  • 150 г брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1 яйце
  • сол
  • 1 с.л. пудра захар
  • бучка масло
  • 4 с.л. сладко от ягоди

Начин на приготвяне:

За хляба затоплете млякото в тенджерка заедно със захарта. Температурата не трябва да надвишава 35-40 градуса. Щом дръпнете млякото от котлона, поръсете сухата мая върху него. Разбъркайте. Сипете брашното и солта в купа и разбъркайте с помощта на миксер. Добавете млякото със захарта и маята и разбъркайте отново. Добавете яйцата едно по едно, без да спирате разбиването. Накрая добавете мекото масло и разбъркайте с приставката за тесто, до гладкост. Намаслете правоъгълна форма за кекс и постелете дъното и стените й с хартия за печене. Изсипете масленото тесто във формата, заравнете го и покрийте с намазнено парче прозрачно фолио. Оставете хляба да втасва на стайна температура 2 часа. След това отстранете фолиото и намажете хляба с разбит жълтък с малко сметана. Печете хляба в предварително загрята фурна на 180 градуса 45 минути. Оставете го да се охлади. В купичка смесете майонеза и горчица и разбъркайте. Нарежете хляба на филии. Намажете всяка филия със сместа. Гарнирайте половината филии с резен шунка и резен ементал. Захлупете с втора филия. В купа разбийте млякото с яйцето и солта. Смесете брашното с бакпулвера и ги добавете. Разбъркайте до гладкост. С помощта на четка намажете всеки сандвич със сместа. Разтопете бучка масло в тиган и изпържете сандвичите - по 3 минути от всяка страна. Разрежете сандвичите на триъгълници. Поръсете ги с пудра захар и ги поднесете със сладко от ягоди.