0

Н овата мода сред западния свят е гадаенето на аспержи, колкото и странно да звучи на пръв поглед.

Всичко тръгна от британката Джемайма Пакингтън, която в момента е на 67. Тя твърди, че е единственият в света аспарамансър, както се нарича човек, гадаещ на този зеленчук. И добавя, че аспержите лъжат много по-рядко, отколкото боба, камъните или кокалите. Според нея предсказанията й се сбъдват до 95%, което наистина е твърде много. Родни експерти в областта казват, че дори 30% е много високо постижение, а това на британката е направо рекорд. Фактите го доказват.

Успех

Сред успешните прогнози на Джемайма се смятат предсказанията й за бившия принц Хари и съпругата му Меган, които предизвикаха и продължават да дават поредица от бури в британския кралски двор. Пакингтън също е предсказала кончината на кралица Елизабет II. Преди доста години е прогнозирала Брекзит, после ковид епидемията.

Джемайма Пакингтън от дете гадае на аспержи.

 Джемайма Пакингтън от дете гадае на аспержи.
SWNS

Британските медии, твърдят, че от прогнозите на аспержите за миналата година са се сбъднали са проблемите с лошата реколта на Острова и скока на храните там, дългата поредица от стачки, които ту затихват, ту се усилват, но все още продължават, триумфалната коронация на новия крал Чарлз III и неговата съпруга Камила. Сред безспорните успехи, които Пакингтън прогнозира за миналата година, е триумфалното завръщане на бившият премиер Дейвид Камерън. Той направо сензационно бе върнат в правителството на Обединеното кралство на поста външен министър.

Британските медии казват, че пророчицата се провалила най-категорично при познаването на световния шампион по футбол за жени. Тя казала, че англичанките ще са първи, а испанките ги биха на финала. Други обаче твърдят, че прогнозата е изказана още в началото на годината и самият факт, че английските жени стигнаха до финала, е добро познаване. Все пак Джемайма била казала, че на финала Англия ще бие Испания, а всички знаем, че обратното стана.

Явно прогнозите във футбола не са от най-силните страни на Джемайма, защото за миналата година тя е прогнозирала, че отборът на Челси ще постигне световен триумф и ще се върне в челото на най-добрите отбори на планетата.

Бат

Гадаенето става с аспержи, които са пресни и тя си купува от пазара. Идват от графство Уорчестър, където се произвеждат почти всички британски подобни зеленчуци. Джемайма хвърля снопче аспержи и гадае по това как се разпръскват отделните копия, както тя ги нарича.

Сред новите прогнози на Джемайма от Бат, Съмърсет, за 2024 г. има кралски разводи, смъртни случаи на световни лидери и провал на отбора на Великобритания на Олимпиадата в Париж. Джемайма също вярва, че културата на знаменитостите ще залязва и множество телевизионни звезди ще загубят работата си.

Ето част от новите прогнози на Джемайма Пакингтън и нейните аспержи.

  • Промяната на режима ще се извърши по целия свят, в безпрецедентен мащаб, често там, където най-малко се очаква.
  • Ще има разделяния и разводи между членовете на британското кралско семейство.
  • Културата на риалити знаменитостите ще залязва, като хората ще загубят интерес към техните лудории.
  • Олимпийските игри през 2024 г. няма да бъдат забележителен успех за отбора на Великобритания.
  • Събитията в Близкия изток ще достигнат преломна точка.
  • Футболната асоциация на Англия ще назначи повече жени рефери, които да ръководят мачовете само на мъжки отбори.
  • Ще има смъртни случаи сред световните лидери и Съединените щати ще видят първата си жена президент.
  • Психичното здраве и благополучие ще продължат да бъдат важен фактор в световен мащаб - това вече няма да носи стигмата на старото.
  • Корупцията на облагодетелствали се неправомерно обществени фигури ще бъде разкрита като от незаконни действия.
  • Много добре платени телевизионни лица от цял сват ще загубят работата си.
  • Интернет инфлуенсърите ще загубят властта си, когато хората осъзнаят, че реалният свят, в който живеят, е това, което има значение.
  • Обединеното кралство ще види завръщане към активна политика от предишен лидер.
  • Изменението на климата ще стане жертва на претоварване от състрадание.
  • Британската принцеса Ан ще страда от „здравословен страх“. Въпреки това тя продължава да бъде една от най-трудолюбивите кралски особи и сега е готова да предприеме обиколка на Шри Ланка.

Дете

Джемайма, която сега е на 67, отбелязва, че започнала да прави предсказания като дете. Тя наследява дарбата от леля си, която обаче разгадава бъдещето по чаени листа.

„Моята техника не се е променила и аз все още хвърлям копията от аспержи и интерпретирам моделите в тях“, обяснява гадателката. И продължава: „Виждането на моделите за мен е мигновено, вероятно защото съм имала години практика. Обикновено познавам около 75-90 процента. Преглеждам прогнозите си всяка година и си казвам: Да, това се случи, но това не се случи. От време на време давам някое малко по-неправилно предсказание, но никога не съм далеч“.

Хвърля зеленчуците и разбира бъдещето.

 Хвърля зеленчуците и разбира бъдещето.
SWNS

Пакингтън отбелязва: „Предсказах навремето, че Борис Джонсън ще стане премиер доста преди да го направи и всички тогава ми се изсмяха. Но после се случи и някои дори ми се извиниха“.

Екстрасенсът казва, че е видяла копията на аспержите да образуват формата на счупена корона месеци преди кралицата да умре на 8 септември 2022 г. „Копията образуваха счупена корона, което ми показа, че ще има голяма кралска тъга“, казва тя. „Когато видях снимки на кралицата, приветстваща Лиз Тръс като министър-председател, забелязах колко крехка изглежда и казах на моя приятелка: „Този път няма да издържи още дълго време“.

През 2021 г. Джемайма също правилно прогнозира, че Коледа в Обединеното кралство ще бъде силно ограничена, което няколко месеца по-късно се оказва вярно, тъй като Великобритания бе залята от настъпването на ковид.