0

Л ора и Стоян от bonapeti.bg предлагат и интересна рецепта, която са нарекли сач за мъже, заради повечето месо и люто в нея.

Сач за мъже

Необходими продукти:

  • 300 г свински врат
  • 400 г пилешки пържоли без кожа
  • 200 г пушен бекон
  • 500 г воденички
  • 100 г колбас чоризо
  • 400 г гъби
  • 8 печени чушки
  • 2 глави лук
  • 2 скилидки чесън
  • 2–3 люти чушки
  • 200 г кашкавал
  • 1/2 връзка магданоз
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 ч.л. пушен лют пипер
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 дафинов лист
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Воденичките се почистват, сваряват се в подсолена вода с чесъна и дафиновия лист за 2 часа и след това се обелват. Вратните пържоли се нарязват на големи парчета и се овкусяват със сол, лют червен пипер и черен пипер. Пилешкото се овкусява по същия начин. Беконът се нарязва на кубчета. Чоризото се оставя цяло (то се продава нарязано на шайби).

Гъбите, печените и предварително обелени чушки се нарязват на едро, а лукът – на шайби. Сачът се загрява на котлона и в него се сипва зехтинът. Първо се запържва свинският врат, а след него беконът, пилешкото, воденичките и колбасът. Когато са готови, се изваждат. В същата мазнина се слагат – първо гъбите, след това и чушките. Овкусяват се със сол и черен пипер и се изваждат. Слагат се шайбите лук, също се овкусяват със сол и черен пипер и когато се запържат от едната страна, се обръщат.

Върху лука се слагат всички меса, а върху тях чушките и гъбите. Поръсва се с настъргания кашкавал и се забиват лютите чушки, цепнати леко, колкото да си пуснат лютивината. Сачът се запича в загрята на 180 градуса фурна, докато се запече кашкавалът и се сервира, поръсен с магданоз.