0

П ортфейли в златно, синьо-зелено и сребристо ще привличат парите към своите собственици през новата 2023 г. Това сочат изчисленията на експертите в източната метафизика и астрология. Те препоръчват за култивиране енергията на финикийските знаци да държим парите си в портмонета с метални или тъмни цветове. Дамите често налитат на червените нюанси, но сега трябва да внимават с тях, тъй като именно този хроматичен регистър през новата година ще вдигне скоростта на търговските обороти. А при шопинг може да се окаже, че парите по-бързо излизат, отколкото влизат в джоба ни.

Банкноти

Цветовете, подходящи за съхранение на банкноти и монети, са тъмносиньото и черното, които ще носят успех, просперитет и увереност в сферата на финансите. Те ще са в синхрон и с изискванията на елемента вода. Тя отново ще е актуална заради факта, че след Черния воден тигър, под чийто знак бе по-голямата част от 2022 г., сега идва Черният воден заек. Той ще се възкачи на трона на 22 януари и ще остане да властва в нашето 3D измерение до 24 февруари 2024 г.

За хората, разчитащи повече на късмета си, отколкото на някаква стратегия или планировка, се препоръчват портфейли в гористо зелено. Това ще бъде другият щастлив цвят на новия 12-месечен цикъл. Той спокойно може да се използва в дома и офиса, както и в дрехите за привличане на позитивни енергии.

Жилище

Оказва се, че има значение и къде държим парите си в жилището/офиса. Те не бива да се поставят в северозападния край, както и да не работим или спим там. Според фъншуй експерта Цветозар Мръвков в тази част през новата година ще действа опасната звезда №5, която е злонамерена и води до нещастия и загуба на пари. Ако на човек вратата гледа на северозапад, в никакъв случай не бива да дава и пари назаем.

Портфейлът може да се държи в северния сектор на жилището, където ще действа щастливата звезда 9. „В бизнеса тя ще носи енергия, която ще допринася за разширяване, откриване на нови точки, клонове, растеж на износа и вноса”, разяснява Мръвков.

Външен вид

Езотерици разкриха още, че външният вид на джобното хранилище за пари също е от голямо значение. Според Михайлина Никлева-Мишел по правило богатството бяга от изпокъсани, стари и смачкани до неузнаваемост калъфи. Доста често се прави и грешката портфейлите да се превръщат в джобни кутии за съхранение на всичко - снимки, касови бележки, документи, малки писалки и какво ли не. Затова е желателно да се извади всичко излишно от тях. Друго тайно метафизично правило гласи в портфейла да има една късметлийска паричка, която да не се харчи.

А в случай че сте доволни от финансовото си състояние в момента, но все пак искате да вземете ново портмоне според актуалните тенденции, то не изхвърляйте старото. Поне една година го задръжте в дома си и не го оставяйте празно. Може да държите в него някакви тайни спестявания, съветва Мишел.