0

В секи заслужава един бутиков и удобен чифт ботуши в гардероба си. През този сезон дизайнерите лансират семпли и изчистени модели, лишени от допълнителен блясък. Вместо на така популярните катарами, връзки, копчета и изобщо декоративни елементи те разчитат на елегантна основа, изпъкваща с цвят. Разковничето се крие във формата и високото качество на изработка, гарантиращо на мъжете и жените красива визия и по-дълъг живот.

Модел

Времето на ботите изтича, макар че мнозина предпочитат късия зимен модел през по-студените дни. За стопроцентовия комфорт обаче е нужна различна подметка, подплата и височина. Ето затова представителите на нежния и силния пол насочват вниманието си към ботушите под или над коляното, като, разбира се, вторите генерират драстично по-голям интерес. През 2023/2024 на мода са по-широките линии в зоната на прасеца. Този ход не само осигурява удобство, но и създава предпоставка за повече визии - с пола, клин, панталони и пр. Някои от предложенията са тип калцуни, като горната част сякаш облича основата - тенденция, която успя да провокира интереса на много от родните знаменитости. По отношение на подметката - колкото по-груба и висока е, толкова по-сериозен е шансът да запазите добрия вид на обувката, без да я наранявате. Освен това няма да изпитвате тежест в краката в края на работния ден. Имайте предвид обаче, че типът не е подходящ за особено официални събития. Страхотен е за офис или разходка с приятели, но когато планът е дантелена рокля, то изборът е висок ток! Добрата новина е, че дамите няма да са ангажирани с класическия облик ала Сара Джесика Паркър. Напротив, сега е моментът да се възползвате от примамките, изложени на първи ред, а именно - късия тънък ток. В тази линия трябва да изберете и типа връх, който може да бъде объл, остър или квадратен. Първият за определени групи е демоде, той е предпочитан от клиенти 50+, търсещи точната позиция на стъпалото. Острият по неписано правило не излиза от мода, а квадратният осигурява място на пръстите, без да ги притиска, което също го прави желан продукт. 

Гама

Топлата карамелена гама, характерна за декември, е абсолютен фаворит. След нея се нареждат светлите цветове, както и свежите такива. Могат да бъдат забелязани страхотни модели в небесносин цвят, бебешко розово, бледожълто и пр. Ако досега не сте се доверявали на издържания във времето черен цвят, то нашият съвет е да разнообразите. Покупката ще ви вдъхне доза самочувствие, ще се хареса както на вас, така и на околните. Някои от брандовете разчитат на цветови комбинации, бъдете внимателни, защото старанието понякога може да ви изиграе лоша шега. Ако харесване наличието на ципове, катарами, копчета, ленти и изобщо масивни украси - потърсете идеалния чифт ботуши в миналогодишните тенденции, през този сезон допълненията остават на заден план. 

Мъжете не правят компромис с качеството

Представителите на силния пол не са склонни да направят компромис с качеството, причина за това е нежеланието им всяка година да купуват нови и нови модели. Те са категорични в убежденията си, че скъпият модел ще издържи повече във времето и донякъде са прави. Това е и причината част от колекциите да изпъкват с по-висока цена, въпреки че по отношение на формите няма особени промени. Връзките при мачовците са почти задължителни, а това се дължи на изискването за спортно-елегантен аутфит, който ще се задържи и през следващата година.