0

К расиви, стилни и удобни – така могат да се опишат чантите, част от последните колекции на лято 2024. От слама, ратан, декорирани с въжета, пискюли, различни по вид, форма и големина камъни, пера и пр., аксесоарите са отлично допълнение към визията – и за плажа, и за улицата.

Избор

Независимо каква линия следват дизайнерите основната точка, от която трябва да се ръководите при покупката на перфектния аксесоар, е неговата форма и големина. Когато става дума за плажни чанти, то обемът в повечето случаи е макси. Моделите събират с лекота кърпи, несесери с козметика и слънцезащита, портфейли, документи и т.н. Това е една от причините някои дами да се фокусират върху по-изчистените и семпли чанти, които да наложат и в останалия си елегантен или спортен аутфит. Безспорният фаворит е тип “лодка”. Комбинацията на два материала ще привлече вниманието ви, например слама и кожа. Ако наличният капацитет ви притеснява или буди колебание, то закупете класическа форма. Отново ще се сблъскате с богато разнообразие от текстури и цветове. По отношение на декорацията преобладават камъни, мъниста, пайети, копчета, пера и др. Бихте могли да се спрете на един елемент, който да се отличава, или няколко на брой. Изборът е напълно ваш и зависи от личните ви представи за красота и стил.

Уникат

Ако искате да сте наистина забележими, а видът ви да провокира ласкави коментари и комплименти, то вашият ход е прозрачни чанти, плетени с пролуки или тип “куфар”. За целта отделете време и енергия, проучете пазара и се доверете на моделите уникат, повечето от които ръчна изработка.

Любопитна подробност е, че някои момичета импровизират и сами създават чантите си. Ако имате желание, бихте могли да намерите информация и съвети в интернет, както и многобройни видеа в социалните мрежи. Повечето се базират на вид плетка, която гарантира здравина и дълъг живот. Заради непрофесионалната изработка се препоръчва да перете на ръка без агресивни препарати. При машинно третиране на тъканите рискувате да навредите на добрия им вид, нанасяйки непоправими щети.

Палитра

Въпреки изчистената линия някои жени са стопроцентови почитателки на пъстрата гама и затова продължават да й се доверяват напълно. Десетки колекции се подчиняват изцяло на ярката палитра – жълто, оранжево, червено, розово, зелено, синьо и лилаво. Ако се сдобиете с максичанта или органайзер, нашият съвет е да създадете контраст, т.е. – колкото е по-шарена чантата, толкова по-просто и семпло трябва да е облеклото ви. Друг вариант е да комбинирате – чанта с шал, чанта с чехли или чанта с аксесоар от типа на скрънчи, диадема, лента или шнола. Имате две възможности – да закупите комплект или сами да направите дуо.

За финал – за да сте неотразими, добавете и щипка добро настроение.