0

Н а 9 септември победителят от тазгодишния сезон на кулинарното риалити „Хелс Китчън“ Станислав сключи брак с дългогодишната си приятелка гримьорката Божидара. Младото семейство към момента остава без меден месец, но обмислят зимата да се отдадат на романтична почивка на екзотичен остров.

Планове

„Меден месец ще има, но ще е зимата. Сега имаме други неща, които са приоритетни, и двамата също така трябва да си обърнем внимание на професионалните ангажименти. Пък и имахме сватба, която продължи 3 дни“, с усмивка обясни Станислав и разкри, че планират да почиват на топло през зимата, но все още нямат конкретен план за дестинация. Освен с медения месец двойката не бърза и с разширяването на семейството и появата на бебе. „Обмисляли сме го, както всяко едно младо семейство. За момента ще изчакаме, не бързаме, защото имаме доста ангажименти. Имаме си вече и наше общо жилище, за което трябва първо да помислим, да си го стегнем и след това вече може да мислим за деца“, отбеляза Станислав.

Жилището, което двамата избрали, се намира в Перник. „Просто си го усетихме. Преди това обиколихме много апартаменти, но все нещо ни спираше, знаехме, че не е нашето. Този, като го видяхме, и си познахме дома“, категорична е Божидара.

Личен архив

Емоция

Връщаме ги към сватбения ден и емоцията, която са изпитали, а двамата са безкрайно щастливи, че всичко се е получило така, както са го планирали. Естествено, имало и забавни случаи като притеснението на Станислав преди церемонията.

Преди да започне ритуалът, двойката била заедно с кумовете си в хотелската стая. "Станислав сякаш беше изпаднал в някакъв транс, дума не обелваше", разказва Божидара. Тя го питала дали е добре, всичко наред ли е, иска ли да пийне шампанско, а той стоял и продължавал да гледа в една точка. "След малко излезе от стаята и застана на терасата, без нищо да каже. Хвана се за парапета и продължи да гледа в нищото“, разказа още избраницата му. Станислав добави, че докато стискал парапета, си мислел: „Сега, ако изляза през вратата и се кача на колата и директно си тръгна, какво ли ще се случи.“ „Сватба щеше да има при всички положения“, контрира го обаче Божидара.

Вълнение

Вълнение Станислав изпитал и докато приготвял тортата, която всъщност му отнела 3 дни. „Беше ми малко притеснено. Знаех, че всички ще гледат тортата на Станислав и се притеснявах да не вземе да се провали нещо, но за мое щастие беше точно както я бях планирал“, разказва кулинарят. За другото меню се доверил на колегите си от ресторанта, където празнували, а те се постарали да бъдат високооценени както от младоженеца, така и от специалните кулинарни гости, сред които бяха шеф Виктор Ангелов, Реджи, Емануел и Божана Кацарска.

Личен архив

За булката най- голямо било вълнението около подбора на рокля и грим за големия ден. „За първи път бях на професионален гримьор. Винаги сама се гримирам, но си бях обещала, че ако един ден имам сватба, то ще се доверя на друг човек и много се харесах. Що се отнася до роклята, я избрах веднага. Това беше първата рокля, която взех от първия магазин в Пловдив. Просто я облякох и не исках да я свалям, това беше“, връща се назад във времето Божидара. С днешна дата и двамата определят сватбата си като красива приказка.

Иска да учи във Франция, отваря нов сладкарски цех

Както „Телеграф“ пръв писа, миналата седмица Станислав си взе дипломата от Благоевградския университет, където завърши специалност „Маркетинг и реклама“. Той разкри, че всъщност е завършил преди 5 години, но едва сега е стигнал да си вземе дипломата или по-скоро сега му е потрябвала, тъй като мисли да продължи образованието си във Франция, но не разкрива какво точно е решил да учи звездният кулинар. За сметка на това обаче се похвали, че съвсем скоро ще отвори нов сладкарски цех в Перник. Откриването ще бъде в началото на октомври. Станислав продължава да върти и сладкарницата си в миньорския град, която се превърна в любимо място на перничани след победата на мачото в „Хелс Китчън“.

Личен архив