0

Г олямата българска певица Стефка Берова се прибра у нас, за да вземе участие в турнето под наслов „Мелодия на годината се завръща“. Спектакълът е построен от едни от най-обичаните песни от репертоара на Марги Хранова, Орлин Горанов, Милена Славова, Данчо Караджов и др.

Спектакъл

Десет изпълнители се обединяват, за да съхранят и предадат на новите поколения образците на българската попкултура. Те са носители на множество награди от легендарната класация.

Турнето ще обиколи над 20 града в България, а финалът ще е грандиозен концерт в зала 1 на НДК в София. Първите дати са: 26 юни - Плевен, 27 юни - Русе. Освен с участие в мащабното турне Стефка може да се похвали и със самостоятелен концерт. Спектакълът е обявен за 8 август и ще бъде под наслов „Съдба - песните, които ще помним“. Концертът ще се проведе на една от най-красивите плажни зони във Варна.

Италия

Освен плажа във Варна Берова има и други любими места у нас, но има и такива в Италия, където тя прекарва по-голяма част от времето си заедно с дъщеря си Косара и внучето си Максим. Малкият, който е вече на 7 години, ставал все по-интересен и любопитен за света. Определено има и талант, тъй като често си попява, и то в най-неподходящото време за това. „Много обича точно когато заспивам вечерно време, и той започва да пее с пълно гърло. Толкова силно, че всички комшии да го чуят“, казва Стефка за внучето си и допълва: „Не му готвя манджи, защото много обича да яде паста и всякакви такива италиански ястия“.

Баба и внуче, колкото се обичат, толкова и спорят- тя е Телец, той е зодия Овен. Бил много енергичен и не се спирал. Преди години тя казва, че е успявала да го надвие в ината, сега обаче не се знае.

Внук

Малкият Максим обожава да пее, свири и изобщо е много артистично дете. Още като бил по-мъничък, тя му купила пиано, а той веднага седнал и заел такава стойка, все едно винаги е бил пианист. Нямало педали, но той и това имитирал. Тя дори смята, че той е прероден човек.

Нещото, което най- много иска да научи своя внук, е да е горд и да изпитва любов към труда. Това е научила и тя от нейните родители - че човек трябва да живее достойно. И тя като внука си от съвсем малка е проявила своята артистичност. Докато е била едва на 5 годинки, тя отива на прослушване в хор, където най-малките са първи клас, но тя е била категорична, че има много хубав глас. От малка досега тя е човек на сцената. Казва, че за да останеш име, трябва да имаш достатъчно силен характер, защото не е никак лесно и се търпят много обиди и унижения, но е прекрасно да си там. „Да си артист, трябва да си интелигентен човек“, завършва Берова.

Възражда песен в името на безопасното шофиране

Стефка апелира всички днес да се опитаме и да сме и разумни, и отговорни хора както за собствения си живот, така и за живота на останалите. Именно затова тя прави и нова версия на песен „Шофьорите са като ято“ в дует с колегата си Владислав Савов.

Двамата решиха да се включат в кампанията за безопасно шофиране в страната. Песента, която оригинално е от 70-те години на миналия век, беше начало на предаването „Хора, пътища, автомобили“ 40 години, което бе неизменна част от програма „Хоризонт” на Българското национално радио. Ще бъде заснет видеоклип към новата версия на песента, който ще включва сцени на безотговорно шофиране, които да помогнат на зрителите да осъзнаят опасностите и последиците от такова поведение на пътя. Целта на кампанията, в която се включиха Берова и Славов, е да накара шофьорите да бъдат по-отговорни и да зачитат правилата на пътя, за да се намали броят на пътните произшествия и жертвите на тях.

Желанието да се включат в подобна кампания идва първо в главата на Влади, който минава буквално минути след жестоката катастрофа на бул. „Сливница“, където бяха погубени два млади живота. Той се надява, че песента им може да достигне до по-широка аудитория и да привлече повече внимание към проблема на безотговорното шофиране.