0

С рещата между мъжа и жената е океан от емоции, а контактът между тях се трансформира в мощна сексуална енергия - толкова силна, че в древността са смятали как е трябвало да се контролира.
Мигът, в който се влюбим, се отделят хормоните на щастието и всичко изглежда прекрасно. Другата страна на любовта е разочарованието и състоянието, в което всеки би се оказал, когато е отхвърлен. Всякакъв вид депресия, апатия или агресия можем да развием поради емоционалните борби. Неслучайно в психологията се обръща огромно внимание на сексуалния ни живот и вижданията ни по този въпрос.

Щастие

Според автора Наполеон Хил сексът е най-важният фактор за нашия успех.
Успешните отношения с другия пол, сексуалните ни контакти и успеха ни с този, когото харесваме и обичаме, са като взрив от сила. Това е сексуалната енергия. Благополучието е достатъчно силно да захрани с енергия другите ни способности, например работата и успеха. Точно обратното се случва, когато има незадоволени сексуални потребности. Най-малко това представлява раздразнителност или потиснатост. Също така се случват основни промени в мисленето, в гледната точка, в подхода към другите области на изява – контакти с колеги, приятели, целия социум.

Източник

Сексуалната енергия е различна за мъжа и жената, смятат древните. Тъй като в този случай единият партньор е само консуматор, другият е източник. Жените са ценен източник на сексуална енергия за мъжете. Може да звучи странно, но от жената зависи просперитета на мъжа. Колкото повече женска енергия притежаваме, толкова по-богато ще е семейството. Точно затова се смята, че в един момент многото разнообразни партньори са унищожителни за енергията на жената. Жената взима, преработва приетото и го отдава обратно, за да балансира партньора си. Ако имаш много интимни партньори, трябва да знаеш, че ти отдаваш живителната си сила на всеки от тях и по този начин ти става по-трудно да задържиш, укрепиш и изградиш взаимоотношения с избрания от теб мъж. Жената е тази, която допуска мъжа в себе си и по този начин, сливайки своята женска с неговата мъжка енергия, двамата започват градежа на общо пространство, от което и той, и тя черпят сили. Поради тази причина е изключително важно да съхраняваш, използваш и развиваш своята сакрална енергия.

Контакт

При сексуален контакт мъжете оставят своите нишки в матката на жената, които могат да използват при необходимост в продължение на 7 години след контакта, гласи древното познание. Така всеки път, когато се почувстват изморени или имат нужда от енергия, те черпят от жена, с която са били, и започват да просперират.
Това е и причината, поради която много често мъжете търсят повече от една жена, с която да осъществят контакт едновременно – или енергията на тази, с която са, не им е достатъчна, а може би е разпиляна и им трябват повече източници.

*Автор: Василена Маринова