0

О пределени дни през месец май имат силата да подобряват финансовото състояние на човека. Това твърди Източната астрология. Според изчисленията й оставащите дни на богатството до края на този месец са днешния 13-и и още 22-ри и 30-и. Астрологът Михайлина Никлева разкрива, че това познание е много ефективно, когато се прилага в реалното ни ежедневие. Има обаче няколко условия то да сработи. Най-главното е българинът да осъзнае, че трябва да подпомага движението и енергията на парите. Затова, вместо да спестява, на тези дати трябва да дава с радост и да благославя приемащата страна – дадената институция или касиера в магазина.

Философия

Философията е, че разширяването на паричния поток в определените моменти води до неговото обръщане към онзи, който дава, но в увеличен размер. „Заплатете си сметките и дълговете, дайте пари за обучение, духовно или професионално развитие, здраве, почивка“, съветва родният езотерик. Другото, което е подходящо, е правенето на дарения.

„Дарете пари на някой човек, институция, организация. Дайте безвъзмездно на някого пари, за да се лекува, обучава и развива. Така ще сте направили най-доброто за своите финанси и своята финансова карма. Така ще разширите своите финансови канали.

Това, което сте дали, ще ви се върне преумножено. Винаги се завръща, дори от напълно неочаквани, неподозирани източници, по възможно най-изобретателни начини”, уверява Никлева.

Възможности

Според нея обаче не бива да се гледа повърхностно на този процес. Т.е. да дадем 10 лв. и да очакваме още на другия ден от някъде да получим 30 лв. „Въпреки че и по този начин се проявява и то много често“, уверява Михайлина. Заявява, че най-често нещата започват на по-дълбоко ниво, с появата на възможности, с отваряне на врати за развитие и просперитет, които образно казано са стояли залостени.

Има обаче и подводни камъни. Като да се увлечем и да дадем и последните си пари било за някаква покупка или за благотворителност. Така се прекъсва нишката на човека с парите за дълго и вместо богатство и просперитет той можело да стигне до просешка тояга.

Скорост

Родната астроложка разкрива и колко бързо практиката за ускоряване на финансовия поток може да сработи. Това зависи от хороскопа на всеки, от кармата и съдбата. Затова при едни се случвало доста бързо, но други трябвало да проявят търпение, тъй като дори в началото да не виждат резултат - метафизичният ритуал акумулирал позитиви чрез натрупване. Доста често обаче финансовото състояние е избор на душата при нейното прераждане, което също се отчита от Източната астрология.

Според него хората, на които не им върви във финансов аспект, имат в рождената си карта кармични звезди като Демона на грабежа, Звездата на банкрута. Те често сочели и за кармична предопределеност, т.е. някой в миналия си живот е крадял от ближните си или е имал много пари, но вместо да помага с тях, ги е използвал само за себе си.

За да започне сега да изплаща финансовата си карма, е добре човек да се научи да дава, съветва още Михайлина. За целта трябва да отделя поне 10% от дохода си за благотворителност. Но не бива да има роднинска или кръвна връзка с получаващата страна.

Според Западната астрология късметлиите пък имат добри аспекти с планетите, отговарящи за финикийските знаци – Венера и Юпитер.