0

С тефан Рядков превзема острова на съкровищата, разкри пред „Телеграф“ самият той.

Той влиза в ролята на републиканеца Смит, както и в още няколко образа в „Съкровището на Силвестър“. „Ще съм разказвачът, който въвежда публиката в историята, призрак и отец Маркучо“, добави актьорът.

Избори

Култовата пиеса на Анжел Вагенщайн оживява под режисурата на Асен Блатечки, а главните роли са поверени на Станимир Гъмов, Цветомир Иванов, Даниел Пеев, Стефан Иванов, Петьо Петков, Невена Бозукова, Мария Илиева, Надежда Георгиева, Милена Маркова, а продукцията е на Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ - Плевен. Първата среща с публиката обаче е на 29 април в Стара Загора, а в деня на изборите – 9 юни, ще е софийската премиера. „И друг път сме играли на избори, така че това въобще не ме притеснява“, коментира Рядков. 

Кукли

„Съкровището на Силвестър“ е куклена пиеса на Анжел Вагенщайн. „Поставена е за първи път от моя професор Атанас Илков в Централния куклен театър – София, и е била хит на сезона. Има и кукли на сцената, обаче няма да издавам повече. Аз и Гъмов сме завършили „Кукли“, а колежката Надя Георгиева е от столичния куклен театър“, сподели още Стефан Рядков. Актьорът не за първи път е режисиран от Асен Блатечки. „4 постановки сме направили досега заедно - „Баща ми се казва Мария“, „Кучки“, „Благородният испанец“ и „Мъжка бърлога“. Разбираме се с две думи и дори само с намигане“, добави актьорът. 

Костюми

Петьо Петков-Шайбата ще е шейхът, а Гъмов влиза в ролята на неговия слуга. „Много е колоритен – еднорък, еднокрак и едноок. Даниел Пеев-Дънди и Стефан Иванов се редуват в ролята на Дон Луиз“, издаде още Рядков. Костюмите и гримът са в стилистиката на „Карибски пирати“. „Някои от тях даже вече съм ги обличал. Само на Смит съм виждал на проект, тип сафари е“, добави актьорът.