0

Ф евруари и март са едни от най-интересните месеци що се касае до мода. Почитателите на зимните колекции вече са обиколили магазините, сдобили са се с последните трендове и все още не намират начин да се откроят от тълпата. Това е една от причините дизайнерите да фокусират вниманието си към така наречените бъфове и бандани, разбира се, представени в подходящи за сезона дизайн и материи. 

Начин

За разлика от банданите, които са по-популярни през топлите сезони, защото малко от моделите са подходящи за минусови температури, бъфовете имат същото приложение, само че са стегнати около врата. Зашити са в цилиндрична форма и са еластични, за да могат да минават през главата. Най-често са изработени от дишащи, синтетични материали и могат да имат атрактивни дизайни. Много лесно може да покрият цялото лице, защото са еластични. Благодарение на това не се изплъзват надолу, когато е нужно да се защитите от вятър или слънце. Материята е необходимо да е супер дишаща, защото ако човек покрие цялото си лице, не трябва да му е некомфортно. Моделите могат да се носят по най-разнообразни начини. Може да сложите един бъф на врата си, да го използвате като лента за коса, с него да покриете лицето и носа си, дори да го носите като кърпа за глава, шапка или качулка. Ако размерът позволява, можете да го увиете дори като тюрбан.

Палитра

Водещо при избора ви трябва да е видът на материала и изработката. По-младите залагат на цветови комбинации и преливки, сред популярните нюанси са светлосиньото и лилавото. Харесвани са предложенията с бял акцент, както и топлите основи на бежово и нюансите на лате, карамел и кафе. Може да изберете вид плетка, както и модели, които се регулират - обикновено това са спортните предложения. Велурените са изключително добра находка - подходящи са както за офис и елегантна визия, така и за уличния аутфит. 

Ако се чувствате несигурни заради богатото разнообразие, то заложете на женски аксесоар в светло и на мъжки - в тъмно. Създайте контраст с цялостната визия. Обикновено дизайнерите не залагат на допълнителна декорация като мъниста, перли, блясък, пайети и пр. Но ако все пак държите да сте център на внимание, прикрепете брошка към по-изчистените модели. Внимавайте при самото нахлузване, ако сте решили да не я сваляте. Убедете се, че е добре закопчана и позиционирана на правилната страна.
Освен топлина и комфорт бъфовете красиво ще подчертаят стила ви. 

Не забравяйте, че можете да заложите на аксесоара и през топлите месеци, разликата в случая е използваната материя, както и дизайнът - обикновено през юни, юли и август властват флоралните мотиви и ярките цветове като жълто, оранжево, червено и розово.