0

П опфолк певицата Татяна ще представи държавата ни на конкурс отвъд океана през октомври. Причината е, че спечели короната сред 19 дами на международен конкурс във Варна. „Това е голяма отговорност за мен и дотогава ще се подготвям усилено, без почивка“, казва тя пред „Телеграф“.

Вдъхновение

Големият конкурс на американска земя ще се проведе в Атланта. „Не съм напълно запозната с провеждането на конкурса в Щатите. Вече съм била там 2 пъти на турнета, но сега ще бъде много по-различно. Вълнувам се, знам, че ме очаква много повече работа и подготовка от тази тук. Знам, че короната тежи много. Ходех по 12 часа с токчета, не съм спала много, а сега ще бъде още по-усилено. За мен ще бъде голяма чест да взема короната и там, но не тръгвам с никаква нагласа, по-скоро се стягам да работя по него, защото не представям само себе си, а цялата ни страна“, споделя певицата. Участието на Татяна в конкурса Pageant Europe 2024 - „Насилието по света“, не включва само красота, визия и хубаво тяло.

„Приех конкурса във Варна не заради 4-те ми плочки на корема, а за това да вдъхна кураж на всеки и да покажа какво успях да направя въпреки трудния живот, който съм имала. В него разгърнахме личните си истории, с какво сме се сблъсквали и какво ни е направило такива силни жени. Една от жените в журито ме поздрави за всичко и сподели, че открива себе си в мен“, разказа красавицата. Нейната най-голяма мисия е да вдъхнови младите момичета, а и не само, и да им покаже, че може да се справят с всяка трудност. През целия период от 5 дни до нея плътно е бил синът й Атанас. „Не зная много чужди езици и английският не ми е много добре, затова синът ми беше до мен и ми превеждаше, но накрая всички дойдоха и споделиха, че наистина се радват, че съм победила аз“, споделя брюнетката.

Дете

Освен че всички останали виждат нея, историята й и всичко останало, виждат Атанас, който е много добре възпитан. „Това беше много голям плюс, защото всички бяха възхитени как съм го възпитала, колко интелигентен е и каква връзка имаме с него. Чрез него те виждат коя съм аз. Да не говорим, че повечето не вярваха, че имам толкова голямо дете, дори проверяваха в социалните мрежи дали е истина и дали не ги лъжа. Аз съм на 45 години все пак е нормално. Бяха учудени и как толкова крехка и нежна жена е създала такъв голям мъжкар“, разкрива победителката. „Той е най-голямата ми подкрепа, разбира се. Беше много щастлив и първите му думи бяха, че заслужавам истински това признание. Надявам се, че е горд с мен и че му давам правилния пример. Това е нещото, което е моята мисия, която следвам цял живот“, допълва тя.

Албум

Татяна завършва музикалното фолклорно училище в Широка лъка и така се запознава с музиката още от дете. Преди няколко седмици излезе и първият й фолклорен албум „Горда съм българка“. „Моята сила и най-голямото ми призвание е фолклорът, защото аз съм закърмена с него. На сърце ми е повече фолклорът. Смятам, че Господ ми е дал таланта да пея заради този жанр. Именно затова нямаше как да не издам този албум, събрах авторски парчета и емблематични фолклорни песни, които да събера в него. С благата дума на великата Валя Балканска успях да дам нов живот и на песента „Дельо хайдутин“, а в клипа на „Зайди, зайди“ усещането е много силно, сякаш Бог говори чрез моето пеене на всички българи. Музиката обединява хората. Затова не пея само за себе си, а го приемам като мисия. Фолклорът трябва да живее, да ни кара да се чувстваме горди българи, да уважаваме българските изпълнители, които предават на поколенията история чрез музика“, споделя изпълнителката. „Винаги когато пея народни песни, имам чувството, че се извисявам повече до Господ, колкото и странно да звучи за фолкпевица. Много съм вярваща и винаги в трудните моменти най-голямата ми сила е Господ. Участието ми преди време в риалити формат, който не беше никак лесен - имаше глад, студ и т.н., вярването и моите молитви ми помогнаха да се справя“, добавя самата Татяна.

През свободното време е в залата

През свободното си време Татяна прекарва голяма част във фитнес залата.

„В социалните мрежи всичко изглежда много лесно, красиво и т.н., но далеч не е така. Всичко това изисква много характер, воля, постоянство и любов към живота. И най-вече да вярваме в Господ. Спортувам 18 години и това е моят начин на живот. Създадох собствен чай, който е за детокс, 99% се отдавам на тренировките и музиката“, казва певицата.