0

И ма различни ритуали за привличане на успехи и пари. Някои смятат, че с тяхното изпълнение ще постигнат по-голямо щастие. Принципът е, че ако нещо не вреди, то и не пречи, макар мнозина да ги приемат за бабини деветини.

Отдавна е известна максимата, че успехът обича смелите. Техните настойчивост и усърдие са залог за успех не само във финансов план, но и в личните отношения. За да се сдобиете с вниманието на Съдбата, е необходимо да вярвате в собствените си сили и късмет и да следвате целите си стъпка по стъпка, отсичат вещите в занаята.

Дом

Само да вярвате в успеха, не е достатъчно. Трябва да положите усилия целите да се сбъднат. На първо място трябва да се грижите за мястото, което обитавате, започват със съветите експертите. Поддържайте чистота в жилището си. Например като използвате ефирни масла, за да предизвиква ароматът им приятни емоции. Не събирайте ненужни вещи, защото задържат енергията. Стремете се в дома си да не вкарвате негативи. Избягвайте неприятните и нежелани гости. По-често създавайте вкъщи атмосфера на празник. Често проветрявайте помещенията. Украсявайте своя дом. Хранете се с красива посуда.

От стари времена се смята, че всеки път, когато се връщате у дома, щателно трябва да си изтривате краката и да си казвате в това време: „Мръсотия вкъщи не внасям, от бедността избягвам“.

Преди излизане от дома вземете със себе си дребна монета, сложете я в обувката и наречете: „По пътища вървя, следи оставям, грош със себе си нося, богатство привличам. То ще ме намери и на вратата ми ще почука. Там, където кракът ми е стъпил, богатството за мен се увеличава и вкъщи ще влезе”. Връщайки се у дома, извадете монетата, а около прага сложете красива кутийка. Отворете вратата, хвърлете монетата в кутийката и кажете: “Добре дошли”.

Ако може, оставете кутийката пред вратата отвън, ако ли не - отвътре, за да привлича парично благополучие всеки път, когато пристъпите прага на дома.

Луна и Слънце

Счита се, че ритуалите за привличане на пари са особено силни и действащи по време на нарастващата Луна - от новолуние през първа четвърт до пълнолуние. Смята се, че нарастващата мощ на Луната привлича успеха и умножава късмета, ако правилно е помолена. За целта се вярва, че вечерно време трябва да се вземе любимо украшение, да се остави на перваза на прозореца на пряката лунна светлина до полунощ. След това, когато часовникът удари 12, излезте от дома и покажете украшението на Луната, като произнасяте: “Това богатство е моята гордост. Чуждо не ми е нужно, своето привличам. Луна, погледни го как блести. Покажи пътя към моя дом на всичко така блестящо и радост принасящо”. Поклонете се на четирите посоки на света, като здраво държите в ръка украшението, и се върнете в дома, без да се оглеждате. Този ритуал може да се прави и на разсъмване. Смята се, че енергията на изгряващото Слънце е не по-малко силна за привличане на финансово благополучие. Трябва да станете преди разсъмване и в часа на изгрева да направите същия ритуал.

Вяра в собствените сили и целеустремено желание да се сдобиете с успех - това са двете основни неща, при който и да е ритуал за късмет.

Контра

Смята се, че има и много неща, които ни носят неуспехи и карък във финансовите дела. Има и доста заблуждения по въпроса какво привлича паричното благо. Най-страшният враг на всеки късмет е негативизмът, отсичат познавачите. С времето той се превръща в истинска негативна програма, която, както вирусите заразяват компютъра, така обхваща и вашето съзнание. Тя не пуска позитивната енергия на Вселената във вашето биополе. Така вие не се сдобивате със сила, която толкова е нужна за паричните ви дела.

А за успеха правилните мисли са много важни. Най-малкото може да си повтаряте непрекъснато, че вървите по правилен път за постигането на целите си. Може да си казвате често-често: „Ще забогатея, затова трябва да работя здраво, да се постарая и да съм позитивно настроен“. Говорете и мислите правилно. Избягвайте думи като „но“, които ви отдалечават от крайния резултат за успех. Така зацикляте върху проблемите, а не върху мечтите си.

Позитивното мислене е мощен инструмент, от който трябва да се възползвате умело. Трябва да работите над себе си в тази посока. Съмнения не трябва да има, за да не прораснат семената му в душата ви и да се окажат прът в колелата на успеха ви.

Заблуди

Едно от най-честите заблуждения е, че успехът съпътства само изначално богатите. Помнете, че условията са едни и същи за всички в този план, че нищо не ви пречи да постигнете успеха. Казвайте си, че можете да направите себе си щастливи, защото това е цялата истина. Вие действително сте способни на това, съмнения не са нужни тук.

Второ заблуждение е, че парите трябва да се трупат. Разбира се, спестовност трябва да има, но да не се стига до нейното обожествяване. Повечето богати хора са вложили парите си в нещо и те работят за тях. В това отношение парите и хората си приличат - трябва да работят. Не спестявайте, а търсете начини за правилното вложение на средствата - в знания, в навици, в бизнес - които да донесат нови и нови успехи.

Третото заблуждение е, че паричният успех е програмиран още преди раждането ни. Да, има много хора, които се раждат с невероятен талант и нюх за бизнес и са предопределени да печелят добри пари. Но това са и неща, които се учат с годините в социалното общуване и те не се получават само с висше образование.

Четвърто популярно заблуждение е, че за да побеждавате винаги, трябва да действате отборно. В бизнеса това често е и вредно правило. Повечето са примерите, когато отлични индивидуалности се провалят в екипни дейности. А ако създадете общ бизнес дори с най-добрия си приятел, има голяма вероятност парите да се окажат това, което лежи непреодолимо между вас и поставя трудно преодолими бариери. Превръщате се във врагове. Затова се смята, че подобна подкрепа трябва да се търси по-скоро в семейството.

Пета заблуда е, че щастието не е в парите. Разбира се, че е така - не е в парите, а в това, което могат да ни купят, като здраве, вещи, развлечения и т.н. Процесът по печелене на пари трябва да носи удоволствие, за да може делата да се увенчаят с успех и да умножавате богатството си. Правилото е, че парите ви носят по-голямо удовлетворение тогава, когато не сте ги намерили на улицата или спечелили на тото, а сте ги заработили с труд.

Шестото заблуждение е, че големите пари ви носят и голямо нещастие и винаги са придобити по нечестен път. Това е глупаво разсъждение, казват психолози. Не е нужно да си крупен мошеник, за да имаш много пари. Избавете се от подобни мисли, защото те ви носят само негативи в създанието.

Седма заблуда е, че човек не иска да живее богато, защото цял живот е живял бедно. Казвайте си, че никога не е късно да започнете. Не приемайте нещата само като неизбежна съдба. Борете се за щастието си и му дайте шанс то да дойде при вас.

Всичките тези заблуди силно тормозят психиката. Отворете разума си за позитивното, станете богати първо в мислите си, а после и в реалността, съветват психолозите. Мислите ви могат да се превърнат в нещо материално по същия начин, по който материални сте и вие.