0

Д ълги разходки по залез-слънце, вечеря на свещи  и шампанско,  нежни целувки на лунна светлина са само малка част от предпоставките, които ще създадат във вас роматично настроение, което ще превърне секса ви в любовна игра.

Горещите преживявания по време на интензивен секс не винаги са   свързани с достигане до върховно удоволствие. Понякога най-добрият секс е този, при който успявате да се  свържете с половинката си на емоционално ниво.  Преди да се задълбочим в това как да превърнете секса в романтично преживяване, е добре да изясним,   че всеки създава своя собствена  мисловна карта за това какво е романтика. Вашата представа за това какво е романтично може да е много по-различна от тази на приятелите ви. Елементите, които правят секса по-романтичен, приличат малко на онези много дълги, объркващи менюта, които получавате в ресторантите. Нека да разгледаме някои от идеите за романтичен секс за двойки, които ще разпалят отново топлината във връзката ви.

Емоция

Правенето на романтичен секс с партньора ви означава да бъдете уязвими един към друг. Става въпрос за използването на секса като начин за свързване на по-дълбоко ниво. Това е израз на любов, а не  начин за кулминация. Проучванията показват, че сексуалното удовлетворение предсказва повишена емоционална интимност при двойките. Така че колкото по-добър секс правите, толкова по-близка ще бъде емоционалната ви връзка. По същия начин колкото по-тясна е вашата емоционална връзка, толкова по-невероятен секс ще имате! Най-добрият начин да изградите емоционалната си връзка е като прекарате качествено време заедно.

Съвети

Създайте си романтично настроение. В края на краищата е трудно да се съсредоточите върху правенето на любов с партньора си, докато телефоните ви гръмнат, телевизорите са включени на заден план или имате ограничено време да се заемете с работата. Създайте романтична атмосфера, като намалите светлините, пуснете тиха музика и запалите няколко свещи. Опитайте се да изградите  сексуално очакване, докато флиртувате през целия ден. Романтичният секс е най-добър, когато имате достатъчно време, което да посветите на половинката си.

Един от най-добрите съвети за това как да направите секса по-романтичен е да практикувате любовна игра. Отделете време, докато се фокусирате върху удоволствието на партньора си. Целувайте се, докосвайте се и се изследвайте един друг. Не бързайте през това време в полза на големия финал.

Това не само ще направи секса по-интензивен и вълнуващ и за двамата партньори, но също така им дава възможност да прекарват повече време в свързване на емоционално ниво. Целуването е друг страхотен начин за засилване на романтиката по време на секс. Проучванията показват, че целуването  повишава щастието, като активира системата за възнаграждение на мозъка.

Приказки

Ако искате да извлечете максимума от сексуалния си живот, един от съветите за романтичния секс е, че трябва да имате желание да общувате. Говорете за секс, това ще ви помогне да станете по-добри любовници. Колкото повече разбирате какво възбужда вашия партньор, толкова по-добре ще  му угодите. Сексуалното общуване също може да ви помогне да избегнете неудобни недоразумения под  чаршафите.

Говоренето за секс също може да засили егото ви и да направи секса по-приятен.  Гледайте се - очите са прозорци към душите. Нищо не ви кара да се чувствате по-уязвими или свързани с партньора си от поддържането на зрителен контакт по време на полов акт.

* Авотор: Василена Маринова