0

М етафизици и феномени се опитаха да надникнат в тайния шифър на 49-ия парламент в навечерието на изборите на 2 април. В момента социолозите дават шанс на 5 партии да участват в него, а други три са на кантара на 4% бариера. Според Марияна Николаева, победител в риалитито „Ясновидци“, четен брой партии ще влязат в следващото Народно събрание (НС).

„За прогнозите, които писахте преди предходните избори, ви бях казала, че 7 партии ще влязат в НС, което се случи. Сега е още по-трудно да се прогнозира, но вероятно ще са с една по-малко – т.е. 6“, прогнозира Николаева. Според нея общо две партии са на кантара, а други две ще вземат лъвския пай от народния вот.

Скандали

„Изборният ден няма да мине без скандали. Партиите ще се борят със зъби и нокти за максимален брой гласове с позволени и непозволени средства. По места ще искат даже да се съдят за едно или друго. Не са изключени физически саморазправи“, описа ситуацията Варненската Ванга. Според нея, въпреки че сега изборните протоколи ще са по-сложни заради комбинацията от хартиен и машинен вот, няма да има някакво забавяне при отчитането на гласовете. „Хаос чак няма да има, сравнително бързо ще мине всичко с протоколите. След изборите обаче пак няма да се разберат. Три фигури излизат на преден план“, загатна Николаева. Според нея има шанс за малко по-висока избирателна активност в сравнение с предходния вот. Тя щяла да дойде от млади хора, навършили 18 г., които щели да упражнят правото си на глас. Според Марияна хакерските атаки с бомбени заплахи от последните дни няма да препънат изборния процес. „Но април месец ще е отвратителен. Ситуацията ще се усложни от някакви природни аномалии, нещо с вода свързано, може да е замърсяване, наводнения - трудно е да се каже. Те ще се отразят на икономиката. Дано не се случи, но риск за това се дава през април и за края на лятото - август“, пророкува Николаева.

Кабала

Кабалистът Ели Маринова също опита да разбули орисията на 49-ия парламент. Според нейните изчисления той ще е орисан от 4-ката. Тя е символ на родната земя (като територия и ресурси) и кореспондира най-добре с числото 6 – като брой на партиите. Причината е, че според нумерологията шестицата е родината, корените, законът и редът. „Двете числа показват нашите традиции, родовата памет. Има синхрон между номера от поредността на парламента и броя на партиите. Могат да влязат и повече, може и по-малко, но само 6-цата ще вдигне леко шанса за сформиране на кабинет, създавайки една чудесна сглобка“, разяснява столичанката.

Граници

Заявява, че от друга страна четворката ще създаде граници и пречки, а шестицата ще наказва, когато няма хармония в отношенията. „Въобще много ще е трудна съдбата на 49-ото НС, тъй като има много изисквания. Но ако те бъдат изпълнени, можем да отбележим сериозен напредък. Партиите нека да не се фокусират в това, което им липсва, а в това, което вече имат“, призова посветената дама.

Според астролозите Луната (символ на народа) в неделя ще е растяща, което дава шанс за не чак толкова ниска избирателна активност.