0

Кичка в златна космическа турбуленция

Не ви ли прилича на вентилатор роклята, облечена от Кичка Бодурова? Толкова много енергия от злато и тафта, такава модна турбуленция, че да отвее всичко намиращо се наоколо. Сигурно кройката е измислена от НАСА, поради което си обяснявам готовата за моментално излитане форма. Кичка съдържа достатъчно първоначална енергия, за да засили тази буца плат, а гласът й, подобно този на Балканска, може да се изкачи поне до Сириус. Заедно с роклята, разбира се. Хубаво е Бодурова да намери на далечната планета някой бутик втора употреба и да я остави в полза на планетяните. Мислех си обаче откъде певицата ще взема първоначална тяга - ето, това в ръцете не е ли минидвигател, с който да прелети в пространството...

Кеца като Маринов, но не този

Освобождавам от моден имунитет Васил Найденов поне до рождения му ден. Родените под знака на зодия Дева се очаква да обръщат повече внимание на облеклото си, което не е случаят с Кеца този път. В облеченото виждам лятно безгрижие, съчетано със зъби на глиган или друга ощетена порода, висящи под формата на гердан. Разбира се, допускам те да са пластмасови, което поставя Найденов на друг пиедестал, в съседство с диамантите му. В различни части на ризата тя изглежда няколко тона по-тъмна, което говори, че снимката е правена след доста потно участие. Може и да е ефект на дизайна или сходство с колегата Маринов, но не този до него. Панталонът на Найденов е изпреварил някоя дамаска за диван или скромно перде в работнически хол. Димитър Маринов, също в бяло, е съчетал ризата си със сив панталон. А бре, момчета, не сте ли влизали вие в час по рисуване като малки...

Стамболова - един Лъв в лилаво

Великолепната певица ми напомня на огромна виолетова мелба, по която липсват златни лъжички и къдрави чадърчета. Роклята е фантастична, ако бъде приложена другаде, например като будоар в гей бар или за производство на коктейлни украси. Има нещо смело и лъвско в тази поза, която можеше да бъде по-скромна, ако не си припомних, че Стамболова е зодия Лъв. Освен това Лъв, навлязъл във втората половина на столетието си. Браво за смелостта, скъпа Еми, и... не продължавай така с дрехите.

Михнева и Кривошиева - да живеем ярко

Актрисата Ирен Кривошиева плува в океана на лятото с много стилна рокля. Бежовото не е моят цвят и не бих пледирал в негова защита, но при Ирен той седи непорочен, неоспорван, категоричен и поддържащ слънцето, което тя излъчва. Кройката е перфектна, защото хем наподобява домашен халат, хем кимоно, хем на нищо не прилича... от това, което съм виждал тази седмица. Силуетът малко наподобява Ямамото, но да не влизаме в чак толкова дълбоки води. Маргарита Михнева показва перфектна фигура, а черното тук служи за отвличане вниманието от софийския уличен безпорядък. Добре разположените цветя по полата са още едно обръщение към света от журналистката, че трябва да живеем цветно и ярко.

Експоуз в грешен естетически коловоз

Барби модата проби и при дует „Експоуз“. Разбира се, не смятам, че това подхожда на двамата изпълнители, които обичат предизвикателствата. Но този път следва едно дърпане на ушенца поради напълно потъване във временно актуална тема и цвят. Барби пембеното може да е вълнуващо само за оригинална Барби или някой, който много прилича на нея. Младежът от този дует прилича по-скоро на Кен, а Цвети по черти и прилики е в съвсем друг естетически коловоз. Розовият автомобил зад тях създава наивен естетически фон, върху който дрехите изглеждат още по-отчайващи. Сакото на господина вероятно е било подготвено за Стивън Сегал, поне според размерите. Обувките и на двамата са „хвани едната, събуй двете“ и поради тях всичко това намирисва, че може би правят естетически поклон към гардероба на Сашка Васева. Някой бързо да намери една пръскачка за лозе и да разнообрази платовете със син камък. Така хумористичното начинание ще бъде смалено поне наполовина.