0

Глория - роклята е наполовина празна

Тази снимка пита дали чашата на Глория е наполовина пълна или наполовина празна. Отговорът сигурно се крие от обратната страна на роклята, но отпред тя настоятелно настоява, че чашата най-малкото е била пълна с мляко, преди да се разлее по звездата. От това парче плат би могло да излезе нещо много по-съществено, отколкото неравноделното творение, утежнено с колан. При повече въображение цепката би могла да продължи направо до гърлото, като така коланът поне би е имал причина да е там, за да поддържа ниските и високите тоналности в текстилното произведение. Глория да се готви за наградите „Златната скилидка“, които за нейна радост съществуват само като шега.

Миро - модна копърка или... шпрота

Същинска кючекиня ми се чини Миро в днешния си бляскав пърформънс. Тенекиена звучност, сякаш ренде е минато на дарак и виси от ръцете, краката и оттук и там. Човекът е изпробвал какво ли не, но тук вече ме напушва смях. Колко ли специални кексчета трябва да изядеш, за да се явиш така, и то да си направиш снимка. Гаджето ми наднича иззад хладилника и съвсем коректно се обади този път със следното: „Твой приятель нали Риби, затова блести така“. Германецът му с германец, пак е по-досетлив от мен. Мирко наистина е зодия Риби, което обяснява тази визия. Но защо внушението е на копърка, а не на сьомга, а, кажи ми, облаче ле бяло...

Есил Дюран - Мис Таралежка 2023

Да не ми се сърди добрата приятелка и отчасти колежка, но прилича на таралеж с роклята. Дори не знам дали е рокля или облекло за парти от годишнината на филма „Бодлите на таралежите“... Или пък записва детска песен с подобна тематика. От тази рокля ме побиват тръпки, сякаш слушам концерт за цигулка на Сибелиус в изпълнение на Максим Венгеров. Въпреки определената тържественост на произведението облеклото на Дюран изважда от него само музикалните елементи, звучащи като струг. Много повече певицата е оптимистична със своите патешко жълти решения, злато и коприна, но явно равноденствието и смяната на сезона си казват думата. 

Печеян и Соколова с есенни тенденции

Почетният председател на конкурса „Бизнесдама на годината“ Марияна Печеян въвежда шотландската идея в модата. Това е забележително предвид естетическата роля на карето във вековете, носено от крале, светски богини, дори от самата Вивиан Уестууд. Печеян е сред заетите жени в България, която налага модното си мнение със замах и печели стотици последователки в нейната възрастова и бизнес група. Вляво Ирена Соколова, номинирана за „Бизнесдама на годината 2023“, блести в разнообразие от дантела и бродерия, които са истински хит за сезона. Червеното е засегнато и при Соколова с чантичка, напълно уравновесяваща този естетически портрет, към който е присъединен голямата израелска звезда Ави Бенеди. 

Пешо, Сашо и Деската - тройка по залез

Петър Дочев никак не ми е секси в този полудамски анцуг с бродерийка на горнището. Заобленият му таз изпъква през материята и не мога да съм сигурен, че това е истинска мъжка гледка. Сега виждам, че бродерията по суичъра е плъзнала навсякъде. Това никак не съвпада с възгледите ми за мъжко облекло и никак за телевизионно. Деси Стоянова едва крепи разстоянието между двамата с роклята си палатка. Черните обувки са направо понтон за тялото й, което заслужава друга дреха. Опитай бе, Деси, при това пазарно изобилие... Сашко се е завърнал - моля, дано не за постоянно, и е облечен като спасител, комуто в същия ден предстои годеж. Общата оценка за това трио е тройка, но не на разсъмване, а на залез.