0

Посланикът на САЩ – истинска модна находка!

Американският посланик у нас Кенет Мертен е обаятелен и забележителен дипломат. Облеклото му е съобразено с неговия висок ранг и заслужава похвала заради изрядното разположение на съставляващите го детайли. В безупречна последователност тук отчетливо са изразени вратовръзка и риза на райе, а стоежът на Негово Превъзходителство е красноречив. Високото качество на плата на костюма придава на посланик Мертен още естетика без излишества и помпозност.

Любеници и болтчета по Камелия

Понеже и аз се уча да рисувам, напълно разбирам десена на облеченото от Камелия. Тук е бойното поле, на което погиват и издъхват цветове и форми, все още безименни. Въпреки всичко ще опитам да определя наличните такива. Ето, не е ли това, пембяното на ръкава, резен вкусна диня, захапан от динозавър? Чини ли ми се или да, че приличащото на зелено човече си е просто зле изрисуван лимон за илюстрация на детска книжка? Е ли червената глава, поместена между мишницата и гърдата човешка, или е човешко да дадеш шанс на една възгордяла се точка да изпъкне? По облеченото без въоръжено око може да видите още зъбчати колела, както и всякакви дребни машиностроителни подробности, чието място е в ъгъла на някой гараж, но на и по дрехата на попфолк звезда. Камелия, обади ми се да пием чай в пет...

личен архив

„Чичо Панчо“ да се върне в консервативния си стил

С новата си телевизионна слава на Панайот Панайотов очевидно му се налага да носи ярки цветове. Тук срещаме обаче едно прекаляване, неподходящо за човек като него, показвал в годините модна умереност и консервативни цветове. Панайот нито е салонен управител в нощен клуб, нито преподавател по трудово, че да се тури в така неловко избраните цветове. Петроленият цвят на сакото никак не подхожда на тургура на лицето на естрадната легенда. Бялата блузка отдолу ще върви повече на пластмасов манекен на витрина или в коша за разпродажби. Това пък, че яката е вдигната, иска да направи Панайот да изглежда играч от Магурата ли, не знам... И, стига, Капките, сте викали на добрият човек чичо Панчо.

личен архив

Гергана с рокля от зараждането на света

Нов опит за сценична естетика, но според мен неуспешен, представя Гергана Стоянова. Харесвам усърдието на актрисата да изненадва често със своите хрумвания, но много се надявам да се спре на един стил, който да доразвива. Днешната текстилна интерпретация е шествие на мракобесни цветове, чиито шарки дори нямат определена форма. Когато чета, че светът се е зародил в океаните от мазни петна, си представям нещата подобни на тези форми. Краищата на роклята в деколтето са във форма на котешки уши и има нещо хем умилително в това, хем толкова тъжно, че да вземеш ножицата и да режеш до припадък. Стоянова е неизбежно красива и секси, но трябва да помисли, че макар хубавият кон да се вижда и под разкъсан чувал, не е нужно чувал изобщо да се носи.

личен архив

Елтън Джон, удавен в сини водопади

Бай Елтън отново се е барнал почти с фигурата на Барни от семейство Флинстоун. Такава телесна площ сигурно трудно се покрива, но пък не бих я изтъкнал с ламе, сини текстилни водопади и разкрач, разкриващ подобен чатал. Че Елтън Джон е модно вдъхновение, никой не може да му отрече, затова коментирам само този частен случай. Облечена така, звездата ми прилича на бельото на огромно, неоправено легло на вдовица, искаща да впечатли следващите си кандидати. Твърде огромно е сакото в тази комбинация. Сини прелести на килограм, пайетени отблясъци, сатенена риза с площта на Таймз скеуеър. Мисля си, да продължа ли да му давам сол или захар, ако ми потропа на вратата в Лондон? Шега, бе, Уили...