0

С изключителен вкус бяха облечени всички дами по време на Британско-българския бизнес бал в Лондон. Председателката на британското парламентарно общество за изкуство и спорт Ребека Риофрио блестеше във вечерна рокля на Малан Бретон. Кожена наметка показваше модната предвидливост на госпожата. Прическата бе приютила малка диадема, придаваща царственост. Мис Англия, която предаде короната на следващия ден, бе забележителна със своята рокля от вишнево кадифе, стигаща до земята. Богата украса около деколтето правеше лицето да блести празнично. Девойките от ансамбъл „Фолклорна магия“ пък носеха традиционния дух от различни области на България със съответните носии.

Елен Колева - Коледа или Баба Марта

Рано е още за Коледа, Баба Марта и каквото там свързваме с червено и зеленото. Липсва един елен, за да яхне Елен Колева коледния дух, защото май е облечена „за тоя, дето духа“. Красивата актриса не е положила много усилия да ме впечатли, освен ако не играе роля, която я е подтикнала към този естетически избор. Умилителни са ръкавките тук. Те са сякаш прорязани с бръснарско ножче, а някой умилил се, ги е зашил с копчета. Както гаджето се обажда - ръката й прилича на дистанционно. Елен си има баретка, разбира се, допълва гаджето, няма да има рога, а и аз напълно се съгласявам. Прическата идва като след ветровито време, в което всъщност обвинявам баретката.

Филева - бонбон, бонбон и половина

Михаела Филева, с която не си говорим (пусти Телци) е истински бонбон. На този кадър - полуразтопен бонбон, някакво неясно, но сладко съдържание, с което свързвам облеченото. Дали това е трико или маскен костюм, дали е приспособление за лов на мухи, не е ясно. Модната картина може да се изясни само ако видя обувките, а те - тцъ, язък - не се виждат. Филева е сериозно момиче и трябва да е имала сериозен мотив да се облече така. Ако е рекламирала машмелоу и деца са се радвали на гледката - хайде, холан, ще приема това. Но ако е станала, погледнала е в гардероба и е казала – пичове - октомври е август - давайте банските и дим да ме няма. Да, ама тоя дим много шарен, санким.

Игнатова и Тита - в ламаринена неясност

Излишества лъскав плат увиват в пашкул екранните любимки. Те са като подготвени за витрина в малък крайморски град, който разчита на източни туристи, за да пласира стоката си. Вляво Мария Игнатова носи зле прорязана фуста, над която се развива купесто-дъждовна облачност с временни превалявания в косите. Те са така свлечени надолу, без определена форма и концепция, че нямам съмнение госпожата да е излязла така изпод душа. Тита излъчва някаква прозаична ламариненост, особено изразена в горната част. Добрата ми приятелка звънти от този метален ефект, дори ми се причува нейна песен, но не се сещам коя. Полата е като грабнат от земята чувал, върху който са напръскали златен спрей. Ти Та Ка ли мислиш да я караш моето момиче или да те поканя на тайната вечеря и да поговорим за мода...

Валентин Велчев израства модно

С бързоразвиващата си се кариера Валентин Велчев започва да израства и модно. Намирам облеченото от изгряващата звезда за акуратно и напълно отговарящо на всички изисквания и тенденции в добрия вкус. Допада ми меланжираната риза, в която кореспондират нюансите от костюма. Синкавите отблясъци свързвам със сценичния лукс на много световни звезди и ако Велчев продължи по тази пътека, то тя ще го изведе на червения килим скоро.