0

О снователят и солист на групата Modern Talking - Томас Андерс, се завръща в България за два големи концерта.

Легендата на световната поп музика ще зарадва феновете с най-големите си хитове на 24 февруари в София и на 25 февруари във Варна.

Шоу 

Томас Андерс е един от най-известните и популярни изпълнители на поп музика, който е на върха на славата си вече 40 години, заобиколен от милиони фенове. Чаровен и ненадминат, съвсем скоро той ще може да зарадва и българските фенове с шоуто си. Според Томас концертната програма обещава да бъде една от най-добрите, които е правил през последните години. За любителите на качествената музика, за феновете на Томас Андерс са подготвени най-добрите песни на живо, най-популярните хитове от минали години, както и напълно нови композиции. Всичко това ще бъде придружено от интересна видеопоредица и мащабно светлинно шоу.

Дете 

Томас Андерс показва интерес към музиката още като дете. Първото си изпълнение на сцената той прави, когато е едва на 7 години. Андерс учи музика в гимназията в  Кобленц. След като пее няколко пъти в дискотеки и клубове, през 1979 г. той участва в музикално състезание, организирано от радиостанцията „Радио Люксембург“, от което той си тръгва без никакви спечелени точки. Два дена след състезанието членовете на журито му предлагат музикален договор. Официално кариерата му започва през 1980 г., когато излиза дебютната му песен „Джуди“. След това Андерс изпълнява още няколко песни, продуцирани от Даниел Дейвид, включващи и песента Du weinst um ihn, която той изпълнява в телевизионното предаване на Михаел Шанце - Hätten Sie heut' Zeit für uns.

През 1983 г. Андерс се среща с Дитер Болен, който продуцира Was macht das schon, немската кавърверсия на песента на Ф.Р. Дейвид Pick Up The Phone, и също Heißkalter Engel, немската кавърверсия на песента на Риал Лайф Send Me An Angel. От края на 1983 г. до средата на 1984 г. Болен продуцира и други песни на Андерс, които включват Wovon träumst du denn, Endstation Sehnsucht and Es geht mir gut heut' Nacht. Но успехът идва към края на 1984 г., когато Андерс и Болен формират успешния дует „Модерн Токинг“, като започват с песента, станала световен хит, You're My Heart, You're My Soul (29 октомври 1984), от сингъла са продадени 8 000 000 копия по света.