0

Т утанкамон е бил последният извънземен фараон от дълга верига пришълци на трона на Древен Египет, твърдят уфолози. И направо питат - бил ли е Тутанкамон извънземен, кръстоска между човек и пришълец, или си е най-обикновен хомо сапиенс.

А повод най-изненадващо стана ново проучване защо мумията на момчето фараон е единствената с пълен член. Ерекцията е единствената на мумия на реално съществуваща личност, позната досега на египтолозите, и казват, че е с кралски размери.

Символичен дървен саркофаг на Озирис, изобразяван с пълен член под 90 градуса.

 Символичен дървен саркофаг на Озирис, изобразяван с пълен член под 90 градуса.

Нито от простолюдието, нито от фараоните е известно някой да е бил мумифициран с каквато и да е форма на ерекция, а още повече пълна и поставена под 90 градуса. Освен че се вижда как младият мъж е добре надарен, неговата ерекция е повод за връзка с извънземните. Предполага се, че той умира от инцидент, когато е 18-19-годишен. Най-вероятно е паднал, когато е карал колесница и това довежда до влошаване на здравето.

Теория

Според теорията, че древните богове всъщност са били извънземни, еректиралият пенис на мумията на Тутанкамон го свързва именно с Озирис, върховен бог и основател на Египет. Точно Озирис често е изобразяван с ерекция. Дори са правени саркофази, в които горният капак е с ерекцията на бога.

Мумията на Тутанкамон, покрита с бяло платно.

 Мумията на Тутанкамон, покрита с бяло платно.

Вътре в тези саркофази засега не е намерено нищо. Но се знае, че всяка година са се правели нещо като кукли мумии от тръстика, зърно, кал и смоли, в които богът също е бил с пълен член. Точно ерекцията на тези мумии е била символ за прераждането. Преимуществено Озирис от боговете е изобразяван с ерекция, която се възприема като символ на неговата върховна власт и плодородна сила, както и на мита, че той всяка година умира и след това отново се ражда.

Проучване на проф. Салима Икрам от Американския университет в Кайро гласи, че ерекцията на мумията на Тутанкамон директно го свързва с бог Озирис. Бащата на Тутанкамон – Ехнатон, прави революция, в която не признава старите богове, а само един – Атон, който е покровител на слънчевия диск. Ерекцията на Тутанкамон е директна отпратка към връзка със старите и премахнати от баща му богове, гласи проучването на професорката и символ на премахването на революцията на Ехнатон.

Травма

Според предишни проучвания обаче Тут е възможно да е с еректирал пенис заради травмата. Много рядко се случва млади мъже, загинали насилствено или от катастрофи, да получават постмортална ерекция. Предполага се, че това може да е произлязло и в случая с Тутанкамон, като балсаматорите са я оставили.

Професорката още твърди, че мумията на Тут е без сърце (което трябва да бъде до саркофага в специална урна) като намек, че фараонът е прероденият бог Озирис, чието тяло е било разкъсано и сърцето му е изчезнало. Няма и така наречения сърдечен скарабей – фигурка на свещения бръмбар скарабей, която се е поставяла на мястото на сърцето в някои от случаите с мумифициране.

Други учени обаче смятат, че сърцето просто или е изгубено след отварянето на гробницата от Картър, или най-вероятно е било повредено при мумифицирането още в древността.

През 1922 г. Хауърд Картър открива напълно запазената гробница на Тутанкамон и премахва още тогава пениса на фараона, който днес се пази в Кайро.

 През 1922 г. Хауърд Картър открива напълно запазената гробница на Тутанкамон и премахва още тогава пениса на фараона, който днес се пази в Кайро.

Що се отнася до Картър, то той още през 1922 г., когато открива мумията на Тутанкамон, премахва и пениса му от нея. Но го запазва и той в момента се съхранява. Затова в повечето случаи мумията на Тут е покрита с бяло платно от кръста надолу и малцина са египтолозите, които са я виждали осакатена на живо.

Връзки

Според привържениците на теорията за извънземни в древността бащата на Тутанкамон е бил извънземен или поне кръстоска между човек и извънземно. Самият Тут също е могъл да бъде плод на връзката между извънземно с човек или направо от двама пришълци, гласи теорията. Някои дори казват, че Ехнатон е последният извънземен фараон в Древен Египет.

Според преданията в древната страна Аменхотеп Четвърти, както са първоначалните имена на фараона и смятан за баща на Тут, е пристигнал на Земята от космоса и е син на богове – т.е. на извънземни според новите разбирания по въпроса. След възкачването си обаче фараонът решава да направи революция и да отхвърли вярата в старите богове, в това число и към Озирис, като приема името Ехнатон (Угоден на Атон, т.е. на слънчевия диск). Според уфолози тук имаме борба между различни видове извънземни (какво друго, ако не това?). Първо тези на Ехнатон побеждават, но след това властта се връща отново при последователите на Озирис и Амон Ра. С възкачването на Тутанкамон старите господари се завръщат, но никога повече извънземен не сяда на трона на Египет.