0

К акво е здрав и стабилен брак? Способността да се чувате, дори и да сте различни? Готовност да решите всеки проблем заедно - дори да е фатален? Или да живеете весело и щастливо въпреки всекидневните инциденти? Няколко семейства от култови сериали могат да отговорят на тези въпроси.

Хоумър и Мардж Симпсън. Заедно: 34 сезона (736 епизода)

Бракът на Симпсън се основава на класическото американско семейство от 50-те години на миналия век. Мардж е примерна домакиня, чиято основна грижа е за децата и реда в къщата. Хоумър изчезва с дни на работа, а петък вечер не прекарва у дома, а с приятели в любимия си бар. Децата им са като продължение на родителите си: умната, любознателна и учтива Лиза се е метнала на майка си, но глупакът Барт е по-близо до духа на вятърничавия баща.

Разбира се, семейство Симпсън са различни и понякога им е трудно да се разбират помежду си. Но в същото време те се балансират взаимно. На аскетичната Мардж понякога й липсва забавлението и характерната лудост на Хоумър, а на него пък му липсват грижата и топлината, с които е заобиколен само в компанията на любими хора. С други думи, феноменът Симпсън доказва, че взаимната любов и подкрепа са в основата на силния брак, дори ако съпрузите са полярно противоположни личности.

Франк и Клеър Ъндърууд от сериала "Къща от карти". Заедно: 6 сезона (73 епизода)

Друг пример, когато общите цели на двойката преодоляват всякакви различия, намираме в сериала „Къща от карти“. Животът на Ъндърууд е тясно свързан с политиката. Франк е бивш конгресмен, който се издига до президентството на САЩ по нечист начин. Клеър е стандартна първа дама. Но тя не само се занимава с лобиране и оглавява неправителствена организация, а също така помага на съпруга си да се изкачи по кариерната стълбица, като му дава ценни съвети и му назначава точните хора. Въпреки това семейство Ъндърууд често се карат и дори си изневеряват един на друг.

Наполеоновите амбиции на Франк понякога натоварват жена му. Но един без друг те не могат - буквално няма да оцелеят. А заедно Франк и Клеър са разяждаща сила, която може да прекрачи всяка бариера и да отблъсне всеки, който посегне на техния статус и независимост. Както самите те казват: „Ние сме ужасът“.

Клеър и Фил Дънфи от сериала "Модерно семейство". Заедно: 11 сезона (250 епизода)

Различни са и съпрузите от американския ситком "Модерно семейство". Клеър е перфекционист във всяко едно отношение, когато става въпрос за нейното семейство. Тя е внимателна, взискателна, въпреки че загрижеността й за децата понякога става маниакална. Но тя винаги е в джаза, независимо дали става дума за домакинска работа или организиране на училищни събития. Що се отнася до Фил (Тай Бърел), той е мил и грижовен баща, но невинаги успява да изгради отношения на доверие с децата си – особено ако са в пубертета.

Фил е много по-успешен в работата (работи като брокер), той също е добър приятел и винаги ще се притече на помощ. Но не трябва да го отписвате като баща и съпруг само защото е леко разсеян. Зад него неизменно е Клеър - властна, хладнокръвна и здраво стъпила на земята жена.