0

Б ългарската гордост в Холивуд Мария Бакалова ще изгрее на голям екран у нас в трилъра „Убийствена игра“, който тръгва в кината от петък.

Лентата разказва историята на група младежи, които решават да се скрият от връхлитащия ураган в отдалечено семейно имение и да си организират парти. На този младежки купон една парти игра се обърква жестоко и предлага свеж поглед към термините „нож в гърба“ и „истински приятел“.

Послание

Броени дни преди премиерата Мария Бакалова отправи видеопослание към киноманите у нас. В клипа българската красавица разказва малко повече за филма, в който се превъплъщава в образа на Бий. Това е една от първите главни роли на Мария Бакалова в Холивуд. „Здравейте, прекрасни хора! Изключително се вълнувам да споделя с вас новия си филм „Убийствена игра“. Ще можете да го гледате в цялата ни страна от 12 август. Тази черна комедия ще ви накара да се разсмеете, да се страхувате, да притаите дъх в очакване и почуда „кой, кога, какво, защо, как направи, какво се случи, какво видях“. Но най-вече и преди всичко да се забавлявате. Елате и вижте какво може да се обърка в една парти игра. Филмът е жесток, хаплив, с изключително чувство за хумор и изпълнен с убийствени обрати“, казва във видеото звездата от "Борат 2".

Басейн

В трилъра на режисьорката Халина Рейн събитията са ограничени до една дълга нощ, но опасното напрежение се е натрупало много преди истинският труп да се появи по време на парти в отдалечено имение. Действието се развива вътре в него, докато навън бушува ураган. Софи (в ролята е Амандала Стенбърг) решава да запознае новата си приятелка Бий (Мария Бакалова) с най-стария си другар Дейвид (Пийт Дейвидсън), който организира парти в богаташкото имение на родителите си. Софи убеждава Бий, че приятелите й не са нихилисти, както изглеждат в онлайн изявите си. В задната част на къщата Дейвид и неговата приятелка Ема (Чейс Суи Уондърс) заедно с Джордан (Майхала Херолд) и Алис (Рейчъл Сенот), всички отлично превъплътили се в ролите си, купонясват в басейна. Скоро става съвсем ясно, че Бий е аутсайдер, а Софи не е очаквана да се включи в партито.

Заглавие

Заглавието на филма идва от игра, с която групата се забавлява, като в нея е включено и фалшиво убийство. Участниците трябва да намерят трупа и да открият извършителя. Тази напрегната игра обаче не е по вкуса на всички и няколко души напускат в знак на протест, като сред тях е и приятелят на Алис - Грег (Лий Пейс). Той се опитва да се впише сред младите хора, въпреки че вероятно е с две десетилетия по-възрастен от тях. И тогава започват истинските убийства… Сценарият на филма е на Сара ДеЛапе по разказ на Кристина Рупениан. “Убийствена игра“, продуциран от А24, има рейтинг R (лица под 17-годишна възраст трябва да бъдат в киносалона с придружител) заради „насилие, кървави изображения, употреба на наркотици, сексуални препратки”, отбелязва Асошиейтед прес.