0

А ктрисата Стойка Стефанова, която бе участничка в първия „Биг Брадър“, играе надзирателка в затвор в новия сериал по NOVA „Клетката“.

„Асен Блатечки ни разказваше вицове по време на снимки“, каза риалити звездата пред „Телеграф“ и сподели, че участието й в сериала й е донесло много позитивни емоции.

Страх

В новата криминална драма в ролята на главната героиня влиза Гергана Данданова. Другите основни роли се изпълняват от Асен Блатечки и Мартин Димитров. „Героинята ми се казва Панева и е най-новото попълнение в затвора. Все още е много несигурна, оглежда се как се случват нещата, какво правят другите надзиратели и се опитва да се учи от тях. Иска да бъде приета от екипа, да докаже, че може да се справи. Впоследствие все повече да се натрупва противодействие в нея за всичко, което се случва в затвора. Не може да се съгласи с много от нещата там“, разказва звездата. „Моята героиня е страхлива. Самата аз в живота не съм толкова предпазлива, внимателна и толкова плаха. По-скоро се различаваме“, допълва тя.

NOVA/Личен архив

Братя

Риалити звездата не се явила на кастинг, а получила предположение по телефона за участие в проекта. „Предполагам, че идеята им е дошла, защото участвах в епизодична роля в сериала „Братя“. Играех съкилийничка и може би оттам са ме видели. Първоначално ми звъннаха и ми предложиха други роли, но впоследствие ме избраха за тази“, споделя Стойка. Надзирателката е първата голяма роля за брюнетката, но въпреки това се справя блестящо. „За мен беше много и притеснително, и вълнуващо да видя как се случва един филм. Беше интересно да наблюдавам режисьорите как действат на терена, операторите, асистентите, всички. Работата с другите актьори също беше много вълнуваща. Хем си вътре във филма, хем наблюдаваш целия процес“, каза актрисата.

Приятели

Още в самото начало на проекта се заформила приятелска среда сред актьорите.

„В нито един момент не се е усетило напрежение между нас. Никой не прави забележки на някой друг, ако потърсиш съвет, винаги ще ти дадат. Например имам сцени с Асен Блатечки и мога да кажа, че се притеснявах как ще се случат нещата с него. Все пак той е много добър актьор. Но Асен е много земен, отворен, забавен. Сякаш се познаваме от години, така те предразполага неговото поведение. Разказваше ни вицове, смешни истории от професионалния му опит, куриозни ситуации. Според мен това определено сваля напрежението. Не знам дали го прави с цел да ни сближи всички, или просто си е такъв. През цялото време беше с усмивка и ни забавляваше“, сподели Стойка.

Предаване

Стойка е участник от първия сезон на култовото предаване по NOVA „Биг Брадър“. На въпроса дали би влязла пак в този формат, тя отсече: „Не знам дали бих участвала отново, не съм сигурна дали има нещо, което би ме изненадало или провокирало, че да вляза там. Когато съм участвала, не съм имала семейство и такива отговорности, а сега по-скоро не си представям да отсъствам толкова време от вкъщи“, сподели отговорната майка. „Може би тези риалити формати са за по-младите хора. Все пак минаха 20 години, откакто бях в старта на „Биг Брадър“. Не мисля, че това непринудено поведение и наивно още присъстват в мен, та може би няма да бъда толкова интересна“, допълни тя. Стойка добави, че е в прекрасни отношения с всички съквартиранти от този сезон на формата, но не се чуват често. „Единственият, с когото по-често се чуваме, е Дими. Зара също ми се обажда, когато си идва в България. Това са хората, с които поддържам някаква връзка и се виждаме“, разказа тя.

Тренира канго джъмп от 10 месеца

Въпреки че Стойка има две малки момиченца, които имат нужда от нейното внимание, е успяла да намери пролука за тренировки. „Нямам много свободно време заради децата. Но от 10 месеца започнах нещо ново. Спортувам по-активно. Опитвам различни видове спорт, това е моят релакс. Засега съм си харесала най-много канго джъмп и наблягам на него“, разказа звездата.

В момента Стефанова не участва в постановки в театъра. „Освен сериала имам свое предаване и се занимавам основно с него“, споделя тя.

NOVA/Личен архив

В петък вечер от 22 часа по NOVA: Катастрофа на пътя бележи завръзката на криминалната драма

Драматичната история на смела жена, изправена пред тежка морална дилема, ще видят зрителите в премиерния епизод на новия български сериал „Клетката“. Криминалната драма стартира в петък вечер от 22 часа по NOVA.

„Клетката“ е първият български сериал, който разказва за действителността в затвора. В сюжета му са преплетени съдбовните обрати, които поставят на сериозно изпитание силния характер на Ина Арнаудова (Гергана Данданова) - амбициозен брокер и грижовна майка. В резултат на трагичен пътен инцидент животът на цялото семейство се преобръща внезапно, а Ина трябва да направи опасен избор в опит да спаси дъщеря си Михаела (Маргарита Лъчезарова). Ина и съпругът й Тодор Арнаудов (Мартин Димитров) са в шок, тяхната вяра в справедливостта е силно разклатена, а решенията им как да постъпят в ужасната ситуация коренно се различават. В помощ на семейството идват техните най-близки приятели - адвокат София Гендова (Жаклин Дочева) и нейният съпруг - звездният актьор Валери Гендов (Явор Ралинов). Уплашена, че дъщеря й е в капан, Ина се опитва да докаже истината, но се озовава в губеща позиция. След изчерпване на всички законови възможности да предпази детето си тя е изправена пред опасна дилема - дали има моралното право да вземе закона в свои ръце, когато не получава защита и справедливост отникъде.