0

К аскади и любов. Така може да се обобщи страстта на Валери Григоров с две думи. Навръх Свети Валентин стана ясно, че младият мъж има нова тръпка – холивудската звезда Мария Бакалова, а "Телеграф" ги излови да се наслаждават на романтична ваканция в СПА столицата ни Велинград. За сина на шампионката по стрелба Мария Гроздева се знае, че е сноубордист. От две години се състезава в дисциплината Border-cross, като е в един отбор с най-добрата ни състезателка в този спорт Александра Жекова. Освен това обича адреналина, но всъщност учи за юрист. Сам е споделял обаче, че най-вероятно няма да облече тогата. Изявява се и като каскадьор във филми. Точно на снимачната площадка се запознава с Бакалова.

Любов

Светът разбра за връзката на Валери и Мария след като си пуснаха снимки в социалните мрежи, украсени със сърце. Двамата не разкриват нищо за връзката си, а след като бе потърсен от екип на „Телеграф“ за коментар, Валери лаконично заяви: „Не мисля, че има нужда да коментирам“. Според запознати искрите между тях прехвърчали малко преди Коледа в съседна Гърция.

Бакалова беше в южната ни съседка, за да се включи в снимките на новата лента на Мартин Кембъл „Мръсни ангели“. Филмът разказва за група жени войници, които на фона на изтеглянето на войските на САЩ от Афганистан, са изпратени в страната с тайна мисия. Целта им е да спасят група тийнейджъри, приклещени между Ислямска държава и талибаните. Във филма участват холивудски звезди като Ева Грийн и Руби Роуз. Българката играе лекар, но всъщност е военна под прикритие, а Валери е каскадьор. Докато снимат екстремни сцени, избухнала любовта между българите. 


Майката на Валери – Мария, потвърди за връзката им, но не даде повече подробности, защото любовта им била още много прясна.  

Игри

Преди месеци името на Валери отново бе забъркано в любовна афера с красавица. По време на участието му в риалити формата „Игри на волята“ и след тях той бе в близки отношения с миската и танцьорка Мирела. Светските клюки тогава твърдяха, че двамата са повече от приятели, а хубавицата не сваляше усмивката от лицето си, когато Валери бе около нея. Когато го елиминираха, тя избухна в сълзи. Като истински джентълмен той не навлезе в подробности относно отношенията си с Мирела.

По време на интервюто си в „На кафе“ сноубордистът сподели единствено, че това е било невероятна емоция за него, тъй като в подобна обстановка е много по-лесно да проявиш симпатиите си към някого, когато прекарвате цялото си време заедно. Григоров беше категоричен фаворит както на зрителите пред малкия екран, така и на всички участници от всеки един отбор в „Игри на волята“. „Страховете, с които не се сблъскваме, стават наши граници“, заяви той във визитката си и определено застана зад тези думи по време на участието си във формата. 

Признания 

Нямаше игра, в която Валери да не се впуска смело с главата напред и да дава всичко от себе си за племето на Безстрашните. Умело лавираше в отношенията си с другите, направи запомняща се седмица като капитан, спечели не една и две битки с впечатляваща преднина. „Майка много се изкефи, много искаше да ме види вътре, баща ми гледаше малко по-реалистично над нещата и ми каза какво може да се случи и как ще протекат нещата. И се оказа прав. Но и двамата ме подкрепиха“, коментира Валери след участието си.

За периода, прекаран там, той сподели: „Чувствах се много добре, все едно съм си със семейството. Никого не съм усетил като враг или нещо подобно – всички си ги чувствах супер близки, готини, точно както едно семейство. И точно затова ми беше тегаво да правя някакви схеми срещу някого, да съм гадно настроен срещу някого – не ми е дошло отвътре. Ако имах някой открит враг, когото да мразя и да ме дразни, може би щеше да ми е по-лесно.“ 

С купа по спортна гимнастика

Валери дължи отличната си форма на спортната гимнастика, която тренира в продължение на 6-7 г. от 4-годишен и дори печели купа „България“ в многобоя. След това пробва и тренира различни спортове като плуване, хокей, баскетбол, лека атлетика и дори футбол. „Гимнастиката ми даде страхотен отскок и ми помогна за гъвкавост, сила и адекватност как да държи тялото си във въздуха", разказа Григоров-младши, който в последните години е луд по сноуборда и сърфинга. Любимото му място да яхва вълните е турският остров Гьокчеада. През септември той отиде да кара там заедно с друг участник от „Игри на волята“ и гадже на фигуристката Александра Фейгин – Георги Янев. 

Сестра му Магдалена първа красавица

а

 а

С голяма красота се слави и сестрата на Валери – Магдалена, която е на 20 години в момента и е с 3 г. по-малка от него. От първия брак на баща си младежът има голям брат Христо, на 34 г. За Маги и Валери звездната им майка Мария винаги е казвала, че не е могла да им отдели достатъчно внимание, но са пораснали прекрасни деца. „Те малко пораснаха без много от моето присъствие, без постоянно да съм до тях, което много ми липсваше и сега, когато са големи, аз отново искам постоянно да сме заедно, обаче те са големи. Всеки си поема по своя път и за съжаление това, което изгубих тогава... не може сега да се навакса, но съм щастлива, че все пак това са едни прекрасни деца, успяхме да ги възпитаме добре“, казва в свое интервю Мария. Тя се гордее с наследниците си и ги подкрепя в решенията им както в личен, така и в професионален план.