0

У никална чудотворна икона помага на жителите и гостите на Пазарджик. Миряните я наричат Говорещата Богородица, тъй като след молитва чуват в главите си благ женски глас, който ги успокоява, теши и напътства. „Звукът не излиза от иконата, но пак се чува тембър, придружен от своего рода телепатична мисъл свише“, обясняват млади хора, получили знамението в храма. В повечето случаи Девата успокоява миряните, като им казва, че е чула просбите им и всичко скоро ще се нареди. А след това изцелението или положителният обрат на събитията не закъсняват в живота на човека.

Възрожденски храм

Иконата, наричана и Богородица Пазарджишка, се намира в най-голямата възрожденска църква в България и най-старият християнски храм в града - трикорабната „Успение на Света Богородица“.

В повечето случаи хората се молят, колкото да почувстват душевно облекчение от налегналите ги житейски проблеми. Но не и тук. Миряни споделят, че Девата с Младенеца помага безотказно при наглед нерешими проблеми.

Славата на иконата вече се простира и отвъд пределите на държавните ни граници. От чужбина пристигат болни и сакати с надеждата точно тук да открият светлина и изцеление.

Четете цялата статия в сп. „Чудеса и Вяра“ в броя на в. Телеграф в сряда (21 септември). Всяка седмица на този ден с вестника излиза безплатното списание на България за чудеса и духовност.