0

В най-празничния месец декември Владо Михайлов направи прекрасен подарък на себе си и на почитателите си с песента „Някой“.

Парчето изключително бързо бе оценено от музикалните спецове, а в личните класациите на почитателите на победителя от „Като две капки вода“ вече е на върха.

Оказва се обаче, че този лиричен шедьовър на Михайлов е отлежал доста години, докато се появи на музикалния пазар в завършен вид. 

Път

„Песента извървя дълъг път от самото си зараждане, защото започна като едно парче, което написах за филм на Ники - „Нокаут или всичко, което тя написа“. Песен, която не попадна във филма. Беше на английски и трябваше да е заглавна, казваше се All She Wrote. Получи се наистина страхотно, макар Ники да не я включи в лентата. Разви се през времето, написах и български текст“, разказа за „Телеграф“ Влади и допълни: „Парчето стана песен на нашето представление с Йоанна Темелкова „Аз и ти, преди ние“. Сега се дооформи тази песен и мисля, че излезе в точното време“.  

Владо Михайлов е големият победител в “Като две капки вода” (ВИДЕО)

Михайлов е категоричен, че един изпълнител може да изстрада една песен и да я преживее, без това да е негова лична драма.

„Човек може да изстрада една тема или една песен, без това да е негова лична драма или поне може би не точно в момента, в който я пише. Понякога сядаш с китарата, изливат се едни акорди и мелодии, написваш каквото ти идва и се получава това, което е. Някой път думите се изливат, без да ги мислиш, друг път не става с месеци. Тази е от песните, които се изляха. Българският текст стана на един дъх“.

Театър

Говорейки за постановката „Аз и ти, преди ние“, Владо признава, че е направил дебют в чистата драма и се кефи на резултата.

„За мен е първа чиста драма постановка. Не е завръщане, а нов хоризонт, но пък за Йоана това беше завръщане в театъра. Завърна се потресаващо. Аз я видях в светлина, в която дори след толкова сезони на „Братя“ не я бях виждал. И много се радвам“, казва Владо.

Той споделя виждането, че когато двамата актьори станат тандем и са играли доста време заедно, е по- лесно след това да продължат съвместната си работа както в киното, така и в театъра. 

„Със сигурност винаги между нас е имало много готина химия, приятелство и много хумор. Когато се появи тази идея от страна на продуцента да ни събере в представление, ние и двамата бяхме „за“. Просто трябваше да намерим правилния текст. Минахме през различни варианти за текстове, през различни варианти за режисьор, но прекрасният Светльо Томов написа за нас тази пиеса, за което му благодаря. Истината е, че текстът уцелва всеки един зрител в сърцето, аз съм убеден, защото го виждам. Режисьорът Димитрис Георгиев е чудовищен талант“, не пести суперлативи за екипа Михайлов. С усмивка разказва, че, пътувайки из страната с постановката, има доста забавни ситуации.

„Случва се да забравим част от текста, да нямаме нещо, което ни е жизнено важно за представлението, сглабяли сме стълбичка, какво ли не“, смее се Влади и отбелязва, че през новата година ще играят постановката и в чужбина, което го прави много щастлив, защото така ще могат да зарадват и българите, които живеят зад граница. 

Фокус

За момента Владо иска да се фокусира върху музиката, но се похвали и с нови проекти в киното.

РАДОСТНА ВЕСТ: Ченге от Братя стана татко! (СНИМКА)

„Заснехме два български филма, които, надявам се, ще излязат догодина. Чудесни проекти, но ще говорим за тях, когато вече излязат. Прекрасни неща направих в киното и тази, и миналата година, но смятам, че сега е време да се отдам на музиката и затова се радвам, че с моята банда направихме такова готино турне и се надяваме да продължим и през новата година“, споделя артистът. На финала на „Като две капки вода“ маестро Стефан Димитров обеща да му направи песен, а Влади казва, че вече работят по парчето.

„Със Стефан Димитров работим по тази песен, не сме забравили и двамата. Предстои да се съберем, когато и двамата имаме повече време, и да поработим над парчето“, категоричен е той. С интерес питаме да чакаме ли и някой дует от него, а той лаконично заяви: „За дует предполагам, че ще дойде и този момент, но сега не. Има няколко парчета, които съм си подредил сега в главата и как искам да излязат. Работим и по новото парче на Сленг, което е почти готово и трябва да излезе“. 

Работата е нещо, което го зарежда, независимо дали е в киното, театъра или на музикалната сцена. Неговата най-голяма любов обаче си остава семейството му. Те ще прекарат празниците заедно и ще се насладят на всеки миг в компанията си.