0

М есец април се очертава изключително важен, но напрегнат и доста динамичен заради серията от предизвикателни астрологични събития. Освен ретроградния Меркурий (в Овен) влияние върху живота ни ще оказват мощните енергии, отделени при серията затъмнения, последното от които е слънчево на 8 април.

Освен това Венера става невидима (лош период за финансите и женската енергия), скрита в лъчите на Слънцето до 7 юли, Плутон става стационарен в последната седмица на месеца, а Марс среща опасно (около първата десетдневка) планетата на кармата Сатурн. Таза амалгама от космични влияния неминуемо ще се отрази на всички астрологични знаци в по-голяма или по-малка степен в зависимост кой житейски сектор ще активира в хороскопа им. Според топастролога Венета Матева ще трябва да се подготвим за повече равносметки, обратни завои, неочаквани срещи, закачливи разговори, решения на стари загадки, нови прозрения и категорични решения. И сбъднати мечти. “Като голям пъзел април ще ни подканва всеки ден да слагаме своето парченце в магичната шевица на живота. Избирайте всеки свой ход бавно и внимателно. Не започвайте нови начинания до 26 април и изберете месеца за ревизия на планове, цели и отношения”, съветва столичната влъхва. А относно влиянието на затъмнението разяснява, че то настъпва в комбинация с новолунието, символизиращо новото начало в живота ни. „Това новолуние е готово да отвори кармични възможности за реализиране и интегриране в настоящето“, убедена е Матева.

А ето и основните тенденции, които тя разтълкува по небосклона за 12-те астрологични знака за четвъртия месец. Информацията в повечето случаи е структурирана по декади - трите 10-дневни периода, които всяка от зодиите обхваща. Например човек, роден на днешния 6 април, влиза във втората декада на Овена (21 март- 20 април).

Овенът да действа от май

За Овните се очертава динамичен и свързан с обрати месец. Най-спокойно и хармонично ще е времето за родените в първа декада. Представителите на втора декада имат шанс да открият нови възможности за развитие. Те могат да действат от месец май по новите си цели. Родените в трета декада ще се борят с обратното движение на Меркурий. Те могат да очакват хаос в делата и отношенията.

Блаженство за Телеца

За Телците предстои спокоен и хармоничен месец. Родените в първа декада ще се радват на добри резултати. След 7 април родените във втора декада ще имат раздвижване в преговорите и нови възможности. За тях е време да ревизират плановете си и да се освободят от всичко излишно. Творчески ще е месецът за родените в трета декада. Те ще се радват на блаженство и хубави емоции.

Светлина озарява Близнаците

За Близнаците предстои пъстър и разнообразен месец. Най-щастливи през него ще бъдат родените в първа декада. Очаква ги светлина и спокойствие. Пред родените във втора декада стоят казуси и ребуси. Съветвам ги да не взимат важни решения, свързани с отношения. Сега е време да мислят за себе си и своето щастие по независим от другите начин. Родените в трета декада ще имат дребни недоразумения, които всъщност ще им дават важни отговори.

Рачешки мъки до 14 април

Пред Раците има сложен, но градивен месец. Родените в първа декада имат попътен вятър в започнатите дела. Ако избягват нови начинания, ще се радват на хармоничен период. Пред родените във втора декада стоят важни избори и нови решения. Нека да решават и действат от месец май. Родените в трета декада ще срещат трудности и хаос до 14 април. След тази дата могат да разчитат на късмет и успехи.

Лъвът среща стара любов

Лъвовете могат да очакват пъстър на новини и събития месец. Представителите на първа декада ще имат шанс за неочаквани срещи със стари приятели и любови. Родените във втора декада ще се радват на добро настроение и успехи. Родените в трета декада могат да очакват обрат в делата до средата на месеца. Във втората част на април ги очаква спокойствие и хармония.

Девите да не рискуват

Пред Девите стои последен месец на трудности и предизвикателства. Родените в първа декада ще срещат неразбиране и противоречия до 10 април. След това ще имат късмет и лекота. Представителите на втора декада ще бъдат изправени пред обрати в личен и професионален план между 10 и 20 април. Родените в трета декада ще срещат трудности в последните 10 дни на месеца. Съветвам всички Деви да избягват конфликти, рискови занимания и нови начинания.

Труден период за Везните

За Везните предстои сложен и противоречив месец. За това съветвам всички представители на знака да избягват провеждането на ключови разговори и срещи. В личен план се очаква неразбирателство и противоречия, които сега можете да решите с търпение и мълчание. Изберете през този период приятни занимания, любими хора, почивка, развитие на таланти и ревизия на стари дела.

Скорпионът с напредък

Пред Скорпионите стои успешен и добронамерен месец. Родените в първа декада ще имат напредък в бизнес план и разбиране в личен. Спад на енергията и умора могат да усещат след 20 април. Родените във втора декада ще имат попътен вятър в делата във втората половина на месеца. Те ще имат известно спокойствие и услужлив късмет. Онези от знака, които попадат в трета декада, ще бъдат вдъхновени за нови творчески планове и любов.

Стрелците събират оферти

Стрелците могат да очакват закачлив, забавен и пълен с изненади нов месец. Родените в първа декада ще имат възможности за запознанства, неприлични предложения и бизнес възможности. Нека колекционират предложения и през месец май да ги превръщат в реалност. Родените във втора декада имат възможност да сложат край на ненужни занимания и да изберат себе си. Не е изключено обаче да се почувстват изморени в средата на месеца. Представителите на трета декада могат да очакват вихрушка от неочаквани обрати и срещи. Втората половина на април ще бъде по-гостоприемна за тях.

Козирозите влизат в буфер

Пред Козирозите стои труден, но градивен за личното им израстване месец. Съветвам ги да останат наблюдатели на случващото се, без да влизат в противоречия и конфликтни ситуации. Този месец ще бъде буферен паркинг за мисли, решения и мнение. Доверете му се за анализ, прозорливост и изграждане на нова стратегия за действие. Дайте си възможната почивка и останете в сянката на активния живот.

Зелена светлина радва Водолея

Водолеите ритмично ще преминават през дните си, подкрепени от зелена светлина в делата, слънце в косите и безброй усмивки. Ще наблюдават заобикалящия ги хаос, но самите те ще остават спокойни и концентрирани в своите занимания. Родените в първа декада ще са щастливи и хармонични. Представителите на втора декада могат да очакват готини преживявания и пикантни предложения. Водолеите от трета декада съветвам да се оглеждат за ценни и забравени във времето познати, приятели и любови.

Рибите сбъдват мечти

Пред Рибките стои важен и отговорен месец. Сега техните решения трябва да се раждат от сърцето, а не от мислите. Очаква ги време за развитие на творчески проекти, вдъхновяващи идеи, незабравими преживявания и обич. Този месец е писта за развитие на таланти, разцвет на любов и разбирателство. Отворете огромните си сърца и дайте на света безусловна любов, подкрепа и разбиране. Вселената е готова да ви приветства и да ви отговори със сбъднати мечти и напредък в делата.