0

- Г-н Иванов, започна новият сезон на хитовото предаване на NOVA “Семейни войни“. Какво да очакват зрителите?

- Завръщаме се с нови семейства, нови въпроси, нова порция смях. Оригинални въпроси, невероятни отговори на нашите 100 човека и брилянтни участници. В този сезон залагаме много на въпросите, подадени от зрителите, които не спират да пишат и да предлагат. Правилата са същите, само сменяме началния час. От понеделник до петък всеки делничен ден от 17,00 часа.

- Разкажете ни за някой забавен момент, който зрителите ще могат да гледат.

- Забавни моменти има много, особено когато някой участник даде много шантав отговор и настава доста смях. Все още някои участници понякога бъркат правилата, опитват се да подсказват и понеже го правят скришом, се получава ефектът на детската игра счупен телефон (смее се).

- В търсене на най-популярния отговор на въпроси, зададени на 100 човека, какво научихте за живота и за себе си в предаването?

- О-о-о, това е много дълга тема. Основното, което разбрах, е, че не разбирам от жени...!

- Какви са най-забавните коментари, които сте чели за себе си?

- Е-е-е – джудже, сваляч... все в тоя дух.

- Шегувате се често, че обичате да дразните хейтърите. Как приемате критиката и недоброжелателите?

- Когато критиката е конструктивна, я приемам, замислям се, решавам дали да я взема под внимание или да я подмина. Хейтърите са една особена порода. В началото ги четях и се забавлявах, после спрях да им обръщам внимание и това ги дразни най-много, тяхната цел е някой да ги забележи и да коментира тяхна „велика мисъл“. Когато това не се случва, те се чувстват пренебрегнати, както всъщност им се случва и в живота, и преминават границата на добрия тон. Най-интересното е, че хем не ме харесват, хем не пропускат епизод. Давай следващия въпрос, че много ги вдигнахме на пиедестал.

- Какво може да ви разплаче?

- Всичко и нищо. Аз сам не знам кое може да ме разчувства до такава степен, че да ме разплаче.

- А да ви разсмее искрено?

- Това е много лесно. Аз винаги търся смеха във всяка ситуация.

- В предишното ни интервю споделихте, че никога няма да забравите въпроса, зададен в шоуто - „Попитахме 100 човека – Какво прави мъжът Ви по-добре от кучето“, когато дамата мигновено е ударила бутона и е казала „Ближе“. Все още ли това е най-запомнящият се отговор, който са давали в предаването?

- Категорично да!

- Ако вие можехте да измислите въпрос, какъв би бил той?

- Аз харесвам въпросите с действие. Както например - „Като какво животно се храни мъжът Ви“ (смее се).

- Миналата година имахте и театрална премиера - „Благородният испанец“. Каква е вашата роля там и кога можем да ви гледаме отново на сцената?

- Каня всички да гледат постановката, но не ми се иска да издавам коя роля изпълнявам.

На 20 февруари играем в Пловдив, на 21 февруари - във Враца. Представлението обикаля цяла България, затова трябва да се следи театралният афиш.

- Защо е важно да ходим на театър?

- Театърът е богатство. Театърът е терапия. Театърът е училище. Театърът е развлечение. Театърът може да бъде всичко, което ни липсва... Всеки от нас си избира защо да ходи на театър. Аз влизам в театъра, за да давам настроение, мисъл, смях.

- Репетирате ли нещо ново в момента?

- През февруари започвам репетиции, но ще запазя в тайна къде и какво, за да имаме повод за още срещи с вашите читатели.

- От много години се занимавате и със stand up comedy. Разкажете ни повече какво предстои на 1 февруари в София и после накъде?

- На 9 февруари Q Bar Враца, на 15-и и 16-и февруари сме в Hashtag в Бургас и Варна, на 22 февруари - The Hub в Монтана, а на 25-и в Саутхемптън във Великобритания.

- С какво обичате да се шегувате и има ли теми табу за вас?

- Най-много се шегувам със себе си. Теми табу? Нямам!

- Разкажете ни и за проекта, който спечелихте с НФК миналата година за любителите артисти.

- Спечелихме един проект на НФК, който прави различни програми. Една от тях е за любителите артисти. Има много хора, които използват изкуството като арт терапия. Някои правят актова рисунка, някои правят дърворезба, други рисуват върху стъкло. Работи се с акварел, акрил, с масло. Успяхме да привлечем преподаватели от Националната художествена академия и от НБУ, които да се занимават с тези любители артисти. Другото, на което искам да наблегна, е работата с децата. Курсовете за тях са безплатни. Отделно работим с две НПО-та – Българската асоциация по хемофилия и Култура без граници. Правим много изложби на различни артисти във всички сфери. Даже в края на учебната година ще си сътрудничим с Националната гимназия по полиграфия и фотография и ще направим изложба с фотографии на учениците от 8-и и 9-и клас. В нашето арт пространство ДОСАМИ в центъра на София правим всички тези безплатни курсове и всеки, който желае, може да посети страницата ни във Фейсбук и да се информира.

- Извън сцената кой е Цветомир Иванов?

- Нямам никаква идея. Все още опознавам себе си. Изненадвам се. Забавлявам се.

- Какво обичате да правите в свободното време?

- Да пътувам. Да спя. Да ям.

- За какво мечтаете?

- Всяка година си имам нова мечта и се опитвам да края на годината да я изживея. Сега съм на тема Строителство. Ще ви поканя. Щом стане готово, ще видите.

- Какво пожелавате на читателите на „Телеграф?

- Може да прозвучи банално, но аз смятам, че това е най-важно - бъдете здрави. По-малко се ядосвайте. Повече се усмихвайте. Радвайте се на живота и хората, които ви обичат!