0

А ктьорът Калин Врачански ще се превъплъти в ролята на Граф Монте Кристо в едноименната най-нова премиера на Младежкия театър.

От трупата обявиха официално, че са започнали репетициите на спектакъла, авторската драматизация на Юрий Дачев, по едноименния роман на Александър Дюма-баща, с режисьор Бина Харалампиева.

Маса 

„На 15 януари 1846 г. светът за първи път има възможност да прочете в цялост един от най-великите романи в историята на литературата – „Граф Монте Кристо“ от Александър Дюма-баща.  Днес, на същата дата, 177 години по-късно, с неописуемо вълнение и сърца, изпълнени с трепет и приключенски дух, обявяваме, че това вечно произведение за първи път ще се превърне в част от историята и на българския театър. За нас е чест да споделим, че в Младежки театър "Николай Бинев" започнаха репетициите на спектакъла „Граф Монте Кристо“, авторската драматизация на Юрий Дачев, по едноименния роман на Александър Дюма-баща, с режисьор Бина Харалампиева! Постановъчният екип включва още сценографа Свила Величкова, асистент-сценографа Ванина Цандева и композитора Асен Аврамов, който се завръща в Младежки театър след грандиозния успех на спектакъла „Майстора и Маргарита“, за който получи номинация за награда „Икар“ 2022 в категорията „Авторска музика“, написаха от Младежкия в личния си Фейсбук и публикуваха снимки от първата репетиция на маса.

Премиера 

„Актьорският състав на спектакъла „Граф Монте Кристо“ е феноменален отбор, който, убедени сме, ще вдъхнови публиката, с която заедно ще се впуснем в едно незабравимо приключение, наслаждавайки се на тази любима на всички ни история за любов, предателства, отмъщение, приятелство, изкупление, вина и надежда...“, казват още от трупата. В спектакъла „Граф Монте Кристо“ ще участват актьорите Калин Врачански, Койна Русева, Светослав Добрев, Георги Гоцин, Станка Калчева, Мариана Миланова, Искра Донова, Владислав Стоименов, Кирил Недков, Юлиян Петров, Николай Луканов, Рая Пеева, Августина-Калина Петкова, Ахмед Юмер, Вартан Алексанян, Мая Бабурска. Премиерата е заложена за 28 и 29 март.