0

И сторическият сериал на Akli Film „Селахадин Еюби/Selahaddin Eyyubi", заснет за канала TRT1, привлича вниманието със силен актьорски състав. Най-новото попълнение е Фърат Челик, когото познаваме като Мустафа от „Пепел от рози“.

В главните роли са Угур Гюнеш и Дилин Догер, с които Челик ще си партнира. Сериалът кани зрителите да се запознаят с велик мъж на име Селахадин, известен в широките кръгове като Аюб Юсуф. Той се ражда в съвсем обикновено семейство и не се различава по нищо от връстниците си. Но от ранна възраст бъдещият пълководец показва огромен талант по въпросите на военните дела. И въпреки произхода си той успява да стигне върхове и да стане основател на цяла династия. Сценаристите разказват история, която се развива през дванадесети век сл. Хр. Тогава главният герой решава на всяка цена да завладее нови земи за страната си и да ги обедини с Йерусалим. Той се стреми да обедини под властта си мюсюлманските територии в Сирия, Месопотамия, Палестина и Египет.

Битки

В сериала се разказва за неговите битки и борбата за мюсюлманско единение и независимост от кръстоносците. Селахадин успява да постигне признание. Той се отнася с уважение към всички около себе си и гарантира безопасността на поклонниците, които посещават Йерусалим. Такова лоялно отношение към християните прави героя един от най-уважаваните хора в Близкия изток.

Премиерата на „Селахадин Ейюби” по държавния телевизионен канал TRT1 беше на 13 ноември. В историко-биографичния сериал участват още Мехмет Али Нуроглу, Седа Йълдъз, Тувана Тюркай, Каан Чакър, Али Ерсан Дуру, Хакан Ванлъ, Ердинч Гюленер, Доган Байрактар, Екин Тюркмен, Мурах Хан, Зейнеп Кумрал и др. Сериалът набра бързо скорост като зрителски интерес и е възможно да остане на телевизионните екрани няколко сезона.

Грегор

Фърат Челик ще играе Грегор, син на кръстоносеца граф Урфа. Грегор, изключително страшен и безмилостен воин, ще се появи пред публиката като герой, който оставя кръв, смърт и разрушение навсякъде.

Първият опит на Челик на снимачната площадка е във филма на Филип Лиорет „Добре дошли“, в който актьорът получава второстепенна роля. Постепенно Фърат Челик започва да набира популярност и през този период играе и в много театрални постановки.

През 2011 г. излиза филмът „Не мога да спя, когато луната изгрява“ с участието на Фърат в ролята на Мерт.