0

Н ай-вълнуващите дни преди Рождество Христово са обвързани с приготовленията и по-специално – с избора и опаковането на подаръците. За да накарате вашите близки и приятели да се почувстват значими, нашият съвет е да се заемете сами с творческия процес. С добро настроение, желание и достатъчно време ще създадете бутикова визия, която ще умили семейството.

Разбира се, преди да се настаните удобно, трябва да приготвите всичко необходимо – линия, молив, ножица, хартия, няколко вида панделки и допълнителните украшения като шишарки, клонки, канелени пръчки, сушени плодове, коледни фигури и т.н.

Набавете си всичко необходимо

 Набавете си всичко необходимо
iSTOCK

Идеи

Палитрата от емоции е напълно очаквано състояние през празничния декември.

Възможно е да се вълнувате преди опаковането на подаръците или пък да изпитвате несигурност и колебание по отношение на крайния резултат. Ето затова е нужно да направите подробен прочит на идеите и тенденциите, избирайки темата, която отговаря както на уменията, така и на очакванията ви. Заредете се с няколко вида хартия, артвариантите преобладават на пазара, което до една степен ще ви улесни при покупката.

Отделете достатъчно време на творческия процес

 Отделете достатъчно време на творческия процес
iSTOCK

Не съчетавайте тъмночервена основа с пищна панделка, ходът далеч не съответства на модерните стъпки, нито пък допринася за коледния дух. Възможно е да използвате контраст. Много от мъжете и жените, които изпитват удоволствие от ръчно изработените опаковки, комбинират светла хартия, било то мека или не, с кръстосана платнена панделка. Ако подходите по този начин, изберете нетрадиционните бледожълто, пепел от рози и небесносини нюанси.

Елемент

Ако сте от онези хора, които стопроцентово желаят да усетят аромата на празника, вместо модерни трикове използвайте познатите допълнения като зелени клонки, шишарки, сушени плодове и канелени пръчки. Внимавайте при позиционирането им. Визуализирайте мястото и след това нанесете двойно залепващото се тиксо, лепило или силикон – изборът е напълно ваш, но трябва да бъде съобразен с обема и тежестта на елементите. Не прекалявайте с материала, за да не се получи разливане и следователно деформиране на останалите материали, използвани за вида на подаръка.

Превърнете работата в забавление

 Превърнете работата в забавление
iSTOCK

Бихте могли да използвате натрошени или цели играчки, както и лакомства. Бонбоните или така популярните червено-бели захарни бастунчета биха влезли в употреба. Когато сте готови обаче, трябва да съхранявате направеното на хладно място. Интересно, с мисъл и внимание към детайла е използването на восъчни печати. Не се страхувайте, ако за първи път се сблъсквате с употребата им. Заедно с покупката на печата има указания, с които не би се затруднил дори малък ученик. Всъщност, ако отглеждате тийнейджъри, възползвайте се от креативността и старанието им.

Детайлите имат значение

 Детайлите имат значение
iSTOCK

За финал – подредете изненадите по големина под елхата, така че всяка една от тях да се забелязва.

Ръчно изработените картички провокират усмивки

Несъвършените и дори напълно абсурдните детски рисунки провокират огромна радост, не защото са перфектни, а защото са създадени с любов.

Това е причината всеки ръчно изработен детайл да води до същия резултат. Ако не сте сигурни в опаковането, то спестете си работа и време, купувайки кутии и пликове. Заемете се с направата на картички. Не използвайте готови пожелания и познати разпечатки на Добрия старец и Снежанка. Ако сте родители, то накарайте малчуганите да направят празничните честитки. Според възрастта пригответе отново необходимите пособия плюс конци, нашивки, мъниста и пр.​

Накарайте близките си да се чувстват специални

 Накарайте близките си да се чувстват специални
iSTOCK