0

Ш ибари е древно японско изкуство за изпитване удоволствие в секса, но то може да бъде и смъртоносно опасно. Има нещо изключително възбуждащо в това да бъдеш вързан или да връзваш партньора в спалнята. Това веднага обяснява факта защо  93% от мъжете и 96% от жените са фантазирали че подчиняват някого в леглото, връзвайки го. 

Леглото

Когато завържеш половинката си за леглото, това веднага създава нова властова структура, улеснявайки елементи на доминиране и подчинение, но също така може да предизвика дълбоки сексуални емоции, което обяснява защо толкова много хора фантазират за така нареченото: BDSM -  Bondage Sex Positions - от английски секс пози с връзване, като има намек и за робство.

Ако сте човек, който е любопитствал относно позите за такъв вид секс, може да сте попаднали на т.нар. шибари, съвременна форма на поставяне на половинката в „робство” с въже, която произхожда от Япония. На някои места по света го наричат кинбаку (по древната техника за постигане на екстаз и естетическо удоволствие чрез връзване). Ако сте любопитни и искате да се докоснете до това изкуство в леглото, може да послушате съвета на двама прочути познавачи на тази любовна игра - Сидона, художник и инструктор на шибари, и Мидори, сексолог, педагог и автор на „Съблазнителното изкуство на японското робство“. Първият въпрос, на който трябва да си отговорите, преди да започнете, е: Безопасен ли е робският секс? И отговорът е „да“, но стига да вземете предпазни мерки. Има някои неща, които никога не трябва да правите - като използване на въже през врата, което може да доведе до задушаване.

Пози

„Правило номер едно за безопасно връзване е винаги да имате ножица на достъпно разстояние. Второто - да можете да общувате добре с партньора си“, разказва Сидона. Спазвайки това, може да се развихрите, като започнете от най-стандартните възли, например тип вратовръзка.

„Това се нарича „вратовръзка с двойна колона“ — две примки около две „колони“ (обикновено два крайника), които не се свиват или не се затягат.“ Това е класическа шибари поза с много вариации.  „За супер лесен начин да започнете използвайте едно или две дълги въжета, може би около 10 метра. След това завържете китките заедно зад гърба на половинката си. Използвайте останалото въже и го увийте около ръцете и тялото. Първо под гърдите или гърдите, а след това върху него, ако свържете контролните въжета между ръката и торса, ще можете да го притиснете плътно.

Кучешката е друга поза. Позиционирайте партньора си на колене с гръб във въздуха и гърди към леглото. Издърпайте ръцете им назад и завържете китките им заедно зад бедрата към глезените. Ако това е твърде трудно за врата им, сложете възглавница под гърдите им.

Рак е следващата от по-лесните. Огънете краката им и завържете бедрото и глезена заедно с лесно освобождаваща се връзка с две колони, след това повторете за другия крак. Не е задължително да завържете китките към бедрата. Тази позиция позволява „секси уязвимост“ и „достъп до всички битове“, която е чудесна както за даване, така и за получаване на орално удоволствие. Също така е наистина плавен преходът към свързваното куче от тази позиция.

Лично

Фактът, че начините на завързване и самото завързване са толкова лични, е една от причините шибари да е толкова популярно. И не само заради това, че можеш да приложиш въображение при завързването. Също така е много важно да осъзнаеш какви са причините да го правиш. Има голяма разлика между това да завържеш някого за леглото, за да правиш секс с него, и да го правиш заради чувствеността на преживяването.