0

Б ез съмнение изпращането на мръсни съобщения може да се приеме за своеобразно сексизкуство на XXI век.

Независимо дали сте в дългосрочна връзка или току-що сте започнали, мръсните текстчета са един от най-горещите начини да покажете, че искате някого.

Термин

Съществува дори и терминология – секстинг. Това е вид виртуално общуване, което включва изпращане на снимки, клипчета, съобщения от сексуален характер към партньора. Понякога е само на ниво флирт в социалните мрежи, но понякога съдържанието на разговора може да се превърне в нещо като виртуален сексуален контакт.

Дори и да се чувствате малко неудобно да започнете сексписането, оказва се, че мръсните приказки имат предимства, които може да доведат до „пеперуди в стомаха“.

Според редица експерти секстингът може да има положителен ефект за една връзка, особено ако партньорите са на разстояние един от друг.

Мръсните приказки поддържат огъня. Разкривайки желанията си, които бихте могли да реализирате като двойка, внасяте разнообразие в рутината на общуване, дори когато не сте далеч един от друг. Секси есемесите не само може да бъдат пикантен начин да се свържете с партньора си на друго ниво, но също така повишава доверието, обяснява Пиа Холец, психо- и секстерапевт.

Секси съобщенията може да бъдат забавен начин да се заредите с настроение – защото в края на краищата любовната игра започва много преди да стигнете до спалнята.

Смущаване

Въпреки това секстингът с партньор може да ви се стори понякога доста смущаващ, особено ако ви е за първи път или е минало известно време. Няма нужда да измисляте някакви глупости, ако това не е вашето нещо. Вместо това някои експерти препоръчват да използвате езика, който вече имате, за да флиртувате – и знайте, че секстингът не се отнася само до текстовете, които използвате. Помислете: голи снимки или по бельо, еротични клипчета, гласови бележки и т.н.

Важно е да имате доверие един на друг. И да се чувствате комфортно, докато пишете. Установете предварително съгласие, граници и очаквания.

Първото нещо, което трябва да имате предвид, е комфортът на вашия партньор. Ако знаете, че може да се притесни, ако му напишете къде и как искате да ви докосне, по-добре намалете темпото.

Можете също така да зададете граници какво точно ви възбужда и какво не. Сексолози препоръчват да се питате един друг какво харесвате, колко ясни искате да станат нещата, дали искате да бъдат включени снимки или не и какво ви кара да се чувствате най-силни и секси.

Започнете бавно и не бързайте с процеса. Напишете нещо от рода на: „Просто искам да те целуна бавно по врата, докато стигна до устните ти.“

Може да бъде смущаващо да влезете в разговора чрез текстово съобщение, особено ако никога преди не сте го правили. Но може да е толкова просто, колкото да се огледате наоколо и да използвате детайли, за да нарисувате тази картина.

Въпреки че секстингът е забавен флирт и закачки, той може да носи със себе си други, по-опасни последици. Например, ако видеоклип или снимка се изпратят на някого, познат само през интернет, този човек може да има намерения, различни от просто да прекара интересно време в социалните мрежи. Така че бъдете внимателни, съветват експертите.

*Автор: Василена Маринова