0

С инът на фолкпевицата Джена и Атанас Стоев - младши свири на тъпан рамо до рамо с прословутия си дядо Наско Канара и музикантите от оркестър „Канарите“. 5-годишното момченце, което е трето поколение Атанас, направи първата си изява навръх юбилейния 30-и рождения ден на баща си.

Микрофон

Попфолк изпълнителката Джена разкри пред „Телеграф“, че двамата с мъжа й не са от родителите с болни амбиции и по никакъв начин не подтикват сина си към музиката само защото самите те са такива.

„Той ни изненада на рождения ден. Досега никога не се беше включвал така. Изпя над 5 мои песни, а аз дори не предполагах, че знае някоя. Никой от нас не очакваше, че ще вземе микрофона и ще започне да пее. Той беше гвоздеят на програмата и всички му се радвахме много. Буквално сам взе тъпана и започна да свири с баща си. След това взе микрофона и започна да пее с мен. Всички бяхме приятно изненадани. Дори и най-близките ни бяха шокирани“, сподели емоционално щастливата майка. 

Уроци

Вкъщи музикалното семейство учи малкия Атанас на народна музика. „Винаги първите уроци на всеки музикант са пиано и народни песни. Баща му го учи да свири на барабани, аз го уча на пиано“, споделя певицата.

„Пожелавам на всички дечица да открият своето призвание. На нас музикантите Бог ни е дал талант и е малко лесен пътят. Поне от по-ранна възраст си наясно какво ще правиш. Дай Боже, да е нашият наследник. В музикално семейство децата да свирят и да пеят, по-хубаво няма. Ние с баща му ще бъдем до него и ще го подкрепяме винаги“, разказа брюнетката.