0

Т рибют шоу номер 1 на легендите „Куин“ идва за първи път в България на 4 май в Sofia Live Club.

Билетите вече са пуснати в продажба и са пред изчерпване, съобщават организаторите.

Достоверно 

Само 2 седмици остават до първия концерт на най-голямата Queen tribute банда в света, която пристига в София в края на изключително успешното си световно турне. След концерти в Австралия, Китай, Бразилия и Европа най-после и българската публика ще може да се потопи в атмосферата на легендарните песни на феноменалната група на Фреди Меркюри.

Групата е известна с невероятнo автентичните си изпълнения, които завладяват сърцата на феновете по цял свят. Именно любовта към музиката на „Куин“ вдъхновява бандата да се събере преди 6 години и да създаде трибют, в който не просто да интерпретират песните на Фреди, а да пресъздадат максимално достоверно и автентично цялата енергия на четворката от Лондон за феновете, които вече няма как да се докоснат до кумирите си.

Амбициозните музиканти от Queen Real Tribute Band си поставят за цел да постигнат перфектна симбиоза между безкомпромисно внимание към детайла на музикалното изпълнение, специално създадените по оригинални модели костюми и ефектните сценография и сценично присъствие, така че публиката да настръхне от вълнение още при първите акорди. Самият Браян Мей – легендарният китарист на QUEEN, е впечатлен от нивото на работата на групата и изпълнява общ jam session с тях през 2021.

Филм

"Никога не сме били в България и сме много развълнувани да дойдем на 4 май. Чакахме с нетърпение тази възможност да изнесем най-доброто си представление в София", казва Иван Ристанович, вокалист на групата.

"Репетираме непрекъснато, за да сме сигурни, че феновете ни ще получат възможно най-доброто шоу. Нямаме търпение да се видим с всички в София и да им подарим една вечер, която няма да забравят", казва барабанистът на групата Марко Малинкович.

От организаторите на концерта в България, Real Tributes Bulgaria, издават, че интересът към събитието е бил много висок още от първия ден, в който е бил обявен в социалните мрежи и 2 седмици преди събитието, капацитетът на клуба вече е разпродаден на 80%.

Относно предстоящото шоу от компанията коментират: „Филмът „Бохемска рапсодия“ от 2018 г. и фантастичното изпълнение на ролята от страна на Рами Малик даде възможност на страшно много хора по света да се докоснат отново до гениалния артистичен талант на Фреди Меркюри, и то от такава близост, от каквато конкретно тук, у нас, само единици българи са имали късмета да го направят през 70-те и 80-те години.

Този шедьовър на филмовото изкуство не просто възроди интереса към музиката на Queen в поколението, което е имало щастие да израсне с музиката му, но и създаде страшно много нови по-млади фенове, които за първи път усетиха магнитуда на енергията на артист като Фреди Меркюри - не на последно място и заради всички онези концертни изпълнения, пресъздадени във филма 1 към 1 до най-дребния жест, мимика и технически детайл“.