0

Н осителката на титлата „Мисис България Вселена“ - Оксана Желяпова, сама оплела над 120 мартеници, които ще отнесе със себе си на световния финал на конкурса „Мисис Вселена“, който ще се проведе в Манила, Филипините.

В 46-ото му издание ще участват над 100 претендентки от целия свят.

Пафти

Червено-белите гривни Оксана изработва от около месец. Те ще бъдат подарени на останалите дами по време на националната вечер на конкурса. На нея миската ще дефилира с автентична народна носия от Източна България. Костюмът е на над 100 години с оригинални пафти. Събитието започва в първата седмица на октомври. Нашето момиче заминава с 6 куфара багаж, в тях освен националния костюм и подаръците за участничките ще събере 4 официални рокли и народна носия, с която ще представи български народен танц по време на фолклорната вечер.

Пример

Един от най-важните етапи в конкурса е представянето на реферат на тема „Борбата с домашното насилие“. „Заради многото подобни събития с домашно насилие от последните години тази тема ми е много на сърце. В реферата ми ще включа историята на Дебора, като ще представя примера ми за силната жена”, каза тя пред „Телеграф“. Във финалната вечер момичетата ще дефилират в четири тура и ще бъдат оценявани от международно жури.