0

Ж ената каучук вече е Желязната лейди, призна пред „Телеграф“ на 75-годишния си юбилей самата Вили Кожухарова.

„Навсякъде имам желязо - зъбите ми са циркониеви, сега ми сложиха метални стави в коленете, а на 31 юли влизам за операция на пръстите на краката, при която ще ми сложат пирони“, обясни легендарната вариететна актриса.

Шпагат

В края на май тя е влязла при д-р Венцислав Димов да й оправи и второто коляно, а дни преди рождения си ден на 6 юли вече е била изписана. „Още съм с оток, обаче направих шпагат на операционната, докторът щеше да падне. При първата операция им бях много интересна като каучук и заснеха видео как ми местят краката, аз бях още под упойка, та не можах да им кажа, че могат още малко да ме разтегнат“, сподели Вили.

Деформация

Тя брои с нетърпение дните до края на месеца, за да се подложи и на последната спасителна операция, след която вече ще може отново да ходи както преди. „Имам деформация на пръстите, вероятно от работата като каучук - те са обърнати нагоре вместо напред. То вярно, че съм си опак човек. Най-важното е да мога да ходя, защото аз мога и сега, но ми е много болезнено. Купих си специална обувка, която е до половината с подметка, и два месеца след операцията трябва да съм с нея, докато се възстановя“, разказа Мис Кобрита.

Кутия

В най-звездните си години тя е държала в мазето прочутата си кутия, с която е правила своя коронен номер да се събере в нея на хиляди сцени по света. „Сега съм я изчистила и сложила на видно място в очакване отново да вляза в нея. Миналата година след операцията на първото коляно се пробвах, но не можах да вкарам другия крак, дето сега ще ми го оперират. Наесен вече ще мога да влизам в кутията цялата и смятам поне до 80 да го правя“, споделя Жената каучук.

Море

През лятото най-много й липсва басейнът, в който да се разхлажда в големите жеги. Докторът обаче не й дава да си топи краката във водата, докато още са пресни операциите. Затова море ще види най-рано есента. „Имам приятелка в Кипър - Наташа, тя е съдия, обучава гимнастички, дори ме е викала да работя при нея, да й помагам. Та с нея сме говорили през есента да й отида на гости в Кипър, а оттам може да направим една почивка и в Турция. Средиземно море е прекрасно“, добавя Кожухарова.

Тротинетка

Вили вкъщи вече си ходи сама, но когато излиза навън, предпочита да си вземе патериците, за да се пази. „Имам една чанта на колелца и съм я пригодила като тротинетка, та с нея се придвижвам. Иначе си карам и колата, но сега два месеца няма да мога, докато се възстановят пръстите“, казва още атрактивната артистка.

Равносметка

Ето и равносметката на Кожухарова: „Имах един съученик, който ми казваше: „В живота има две чаши - сладка и горчива. Така че внимавай коя ще изпиеш. По-добре да изпиеш горчивата, а след това да остане сладката“. Е, да, ама не! Аз направих точно обратното. Учих ВИФ, прекъснах по майчинство, но изпълних желанието на майка и на татко да стана учителка, а след това станах актриса. За което в никакъв случай не съжалявам. А за равносметката? Аз съм един щастлив човек, че работих това, което обожавам. Не можеш да си представиш колко е хубаво да си на сцената, да получаваш аплодисменти, хората да ти стават на крака. Тези десет минути на сцената за мен бяха целия живот. Освен това синът ми ме дари с 4 внуци - Ейнджи, Миреа, Морис и Севил. Какво по-хубаво от това? Аз съм постигнала всичко. И така аз пих от сладката чаша. А сега си пия горчивата чаша от здравословни проблеми. Ама не съм само аз“.

Продаде къщата във Видин

Миналата година Вили Кожухарова е продала къщата си във Видин. „Една приятелка все ме караше да й я продам и накрая склоних“, призна Жената каучук. Тя е родена в дупнишкото село Самораново, но е израснала в крайдунавския град и до 24-годишна работи там като учителка. Тогава се явява на конкурс за вариететна артистка и става звезда като Мис Кобрита, а кариерата й има рекордна продължителност - 30 г.

„Още когато бях малка, разбрах, че съм по-различна. Спомням си, че идваха гости у нас и майка ми и баща ми все ми поставяха някаква кърпичка отзад и аз я взимах с устата, правейки мост. След това някъде в шести клас учителката ми по физическо забеляза, че съм гъвката. Дори ми направи едно номерче и аз го играх в училището на някакъв спектакъл. Всички ми се радваха. Тогава един човек е отишъл при майка ми и казал - това дете е много талантливо, заведете го в София, в някоя балетна школа. Но за майка ми това не е важно. Когато аз се явих на изпит и го взех от раз, те го изпратили във Видин при майка ми и тя се разпищя - боже, майко, ама ти артистка ли ще ми ставаш, нали трябваше да ставаш учителка. Обаче като ме гледа във вариетето, беше впечатлена от това колко много ме харесват хората. По принцип всеки човек може да завърши медицина, инженерство, архитектура, но това, ако го няма по природа, по призвание, никога няма да бъде добър лекар, добър инженер или добър архитект“, спомня си тя.