0

Т оплите дни вече са при нас, а с тях идва и настроението за ваканция и пълни куфари за лято 2024 г.
Ако още не сте попълнили гардероба си с модни изкушения за топлите дни, модният естет проф. Любомир Стойков ще ни покаже най-новите хитове за елегантни рокли.

Шик

През лятото настъпват нови начини за изразяване на индивидуалността и стила в света на модата. Този сезон модните тенденции отразяват разнообразие, иновации и елегантност. От креативни цветове и текстили до уникални аксесоари, всяка жена може да намери нещо, което да отразява нейния уникален стил и личност.


Летният шик е най-новото послание на поредната Вечер на стила – част от социално-културния проект на Академията за мода. В столичната галерия се представиха предложенията на дизайнерите, посветени на водещата тема Summer Time. В своето слово председателят на Академията за мода проф. Любомир Стойков – естет и културолог, подчерта: „Не може да бъде сбъркан дрескодът през горещия сезон, ако обединим лятната мода с лятната страст, ако съединим летните приключения с летните емоции. На езика на облеклото това означава да се даде зелена светлина на дрехите и допълненията, които допринасят за ваканционното настроение и времето за релакс. Академията за мода се спря на темата Summer Time, за да даде възможност на нашите дизайнери, фризьори и гримьори да изпратят своите най-нови послания за елегантност, самочувствие и висок емоционален градус. Защото летният стил в модата най-често е символ на свобода, развлечение, любов и естетическа дързост“.

Пеперуда

Във вечерта Summer Time бяха показани тематично издържани произведения на талантливи и иновативни дизайнери като Ивет Апостолова (Ivette Bianchi), Албена Иванова-Деянова (Benmodel), Милена Петрова (Wolf Walley). Специално предложение направи и експертът по перманентен грим Габриела Карчина. Своя дебют във вечерите на стила реализира дизайнерката Лулу. Екипът на Елена Кристиано, която е носител на „Златна игла 2023“, даде началото на модното ревю с четири ултимативни визии, вдъхновени от магията на лятото. Чрез красивите модели известни майстори на четките ни показаха, че при летния грим са актуални златисти и нюд нюанси, които са точно като сезона - нежни, провокативни и горещи. Фризьорът Джордж Тодоров пък отрази визиите при косите. Той наблегна на така известния мокър ефект, но този път го видяхме на дълга опашка, която не бе вдигната много високо. Другият вариант, който бе предложен, са небрежни къдрици, който определено е за предпочитане за дамите със светли кичури в косите си.
Лулу – дизайнер на модния бранд BYLLU, представи два аутфита – дълъг панталон модел „Пеперуда“ и рокля „Йошимори“. И двете произведения са направени по дизайн на авторски картини на самата дизайнерка.
Модният бранд Benmodel с дизайнер Албена Иванова-Деянова показа рокля тути фрути, при която горната част подчертава женските извивки, а долната е романтично етажирана.

Цветя

Модното ревю завърши с две произведения от дебютната колекция на модния бранд Ivette Bianchi. Първият аутфит бе рокля в класическа линия, изработена от луксозна италианска дантела. Нейните свежи цветове я правят перфектна за официално събитие през лятото. Вторият тоалет бе показан лично от дизайнерката на бранда Ивет Апостолова. Той също е изработен от дантела, но със сребристи и виолетови цветя, които определено продължават да са хитови не само върху рокли, но и бански, потници, поли и т.н. Роклята определено е подходяща за по-официални събития, но може да се облече и за романтична вечеря с любимия ни. Стилното събитие беше уважено от ярки представители на културните, артистични и бизнес среди, сред които Гергана Стоянова, Бояна Шарлопова, Пламен и Роберта Джурови, Веселина Ангелова, Христо Дурчев, проф. Благовеста Иванова, доц. Светла Цанкова, Деси Краваева, Красимира Крумова, Цвети Радойчева, Аспарух Карастоянов, Пепа Попова-Кънева, Мадлена Иванова и други.