0

Д ребни хитринки облекчават живота и възвръщат уюта в дома. Днес ви представяме 10 от тях.

1. Картоф

Картофите ще ви помогнат да развиете счупена електрическа крушка. Трябва да разрежете картофа наполовина и да закрепите счупената част на електрическата крушка в разреза. Картофът трябва да се завърти по посока на часовниковата стрелка.

2. Сапун

Ако винтът се запъва, натрийте го със сапун.

3. Здравина

Лакът за нокти ще ви помогне да държите мебелните винтове на мястото им. Излива се в отвора преди завинтване на винта или се накапва върху главата, когато винтът е вече завинтен.

4. Маскировка

Восъчните пастели помагат за маскиране на дупки по стената. Необходимо е да намерите пастел, чийто цвят ще съответства на този на стената, и с лек натиск да го втриете в дупката. Този трик ще ви позволи да избегнете използването на мазилка и боядисване на стената. Работи и върху мебели.

5. Издръжливост

Сапунът ще играе същата роля, макар и с по-малко ефективност и издръжливост. Ако стената е бяла, просто трябва да втриете сапуна в дупката. Движенията са кръгови. Остатъците от сапун се отстраняват лесно с гъба.

6. Корекция

Кубче лед помага да се коригира вдлъбнатината на килима. Трябва да се постави върху вдлъбнатината и да се изчака, докато се разтопи. Влакната абсорбират влагата и след няколко минути килимът се връща в нормалното си състояние. Ако все още има малки вдлъбнатини, твърда четка ще се справи с тях.

7. Лепило

Прозрачният лак за нокти премахва лесно малки дупки в мрежа против комари - действа точно като лепило. По-големите отвори се залепват с тиксо.

8. Скърцане

Ако ципът заяжда или вратата скрибуца, вашият приятел в нужда отново е сапунът, който ще ги смаже.

9. Казанче

Не бързайте да изхвърляте остатъците от сапуна. Вместо това ги поставете в казанчето.

10. Паста за зъби

Ако по стъклокерамичния плот са се появили драскотини, нанесете върху тях малко паста за зъби и оставете така за 2-3 минути, след което избършете с мека суха кърпа.