0

П исателят Бил Брайсън, оприличаван на Дядо Коледа, ще влезе именно в тази роля. Той обяви, че временно излиза от пенсия, за да напише нова книга със заглавие "Тайната история на Коледа", предаде ДПА.

Авторът ще изследва произхода на много популярни празнични традиции, включително на пайове с месо, коледна песен и истинската самоличност на Дядо Коледа. Книгата ще бъде пусната ексклузивно в платформата за аудиокниги Audible през ноември и ще бъде разказана лично от Брайсън.

"Коледа е пълна с традиции и ритуали, които повечето от нас спазват през целия си живот, но често без да имат ни най-малка представа откъде идват", казва Бил Брайсън. През октомври 2020 г. той обяви, че се "оттегля" от писането на книги.

"Сигурно някой е решил тези неща, не може да са се случили случайно… Коледа...  пълна е с изненади. И това е целта на тази аудиопрезентация", обяснява писателят.

Бил Брайсън е известен с бестселърите си, хвърлящи светлина върху теми, които често са пренебрегвани или недостъпни, като сред тях са "Кратка история на почти всичко", "Записки от един малък остров", "У дома", "Шекспир: Светът като сцена".

"Тайната история на Коледа" ще бъде достъпна ексклузивно в Audible от 10 ноември 2022 г.